Opiniile exprimate în publicaţiile din blog aparţin bloger-ilor, şi nu neapărat reflectă poziţia resursei PrincipiulDivin.md, ori cea a Comunității Unificării.
Răspunderea pentru conţinutul publicațiilor din blog este purtată în întregime de către autorii acestora.

Русский
 
(0 voturi)

Absolutismul Bibliei: Contradicţii În Scriptură

  • Publicat de 

Absolutismul Bibliei: Contradicţii În ScripturăÎn această serie de articole am scopul este de a cunoaşte cu precizie dacă Biblia conţine sau nu contradicţii doctrinale evidente, şi nu este în nici un caz de a compromite adevărul expus în Scriptură, ci de a argumenta realitatea faptului că Biblia nu poate fi percepută literalmente, deoarece conţine în mare parte expresii figurate, şi exprimări ce necesită o tălmăcire obiectivă, şi care ar corespunde principiilor fundamentale ale creării şi existenţei Universului. Vreau iarăşi să menţionez că nu urmez tendinţa discreditării Bibliei, ci vreau să argumentez incorectitudinea absolutismului Biblic.

Dumnezeu este bun faţă de toţi, sau numai pentru unii?
Psalmii 145:9

Domnul este bun faţă de toţi, şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui.
vs.
Ieremia 13:14
Îi voi sfărâma pe unii de alţii, pe părinţi şi pe fii laolaltă, zice Domnul. Nu-i voi cruţa, nu voi avea milă de ei, nu Mă voi îndura de ei, nimic nu Mă va împiedica să-i nimicesc.”

Dumnezeu al războiului sau păcii?
Exodul 15:3
Domnul este un războinic viteaz: numele Lui este Domnul.
vs.
Romani 15:33
Dumnezeul păcii să fie cu voi cu toţi! Amin.

Cine este tatăl lui Iosif?
Matei 1:16
Iacov a născut pe Iosif, bărbatul Mariei, din care S-a născut Isus, care Se cheamă Hristos.
vs.
Luca 3:23
Isus avea aproape treizeci de ani când a început să înveţe pe norod; şi era, cum se credea, fiul lui Iosif, fiul lui Eli

Cine a mers la mormântul lui Isus?
Matei 28:1
La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul.
vs.
Marcu 16:1
După ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salome au cumpărat miresme ca să se ducă să ungă trupul lui Isus.
vs.
Ioan 20:1
În ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineaţă la mormânt, pe când era încă întuneric; şi a văzut că piatra fusese luată de pe mormânt.

Isus - una cu Tatăl sau mai mic decât El?
Ioan 10:30
Eu şi Tatăl una suntem.
vs.
Ioan 14:28
Aţi auzit că v-am spus: „Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi.” Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: „Mă duc la Tatăl”; căci Tatăl este mai mare decât Mine.

Cine a fost creat mai devreme omul sau fiarele?
Geneza 1:25-26
Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
vs.
Geneza 2:18-19
Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”

Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului; şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela-i era numele.

Câte perechi de dobitoace a luat Noe în Arcă?
Geneza 7:2
Ia cu tine câte şapte perechi din toate dobitoacele curate, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască;
vs.
Geneza 7:8-9
Din dobitoacele curate şi din dobitoacele necurate, din păsări şi din tot ce se târăşte pe pământ,

au intrat în corabie la Noe, două câte două, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască, aşa cum poruncise Dumnezeu lui Noe.

Câţi cai şi câţi călăreţi avea Solomon?
1 Împăraţi 4:26
Solomon avea patruzeci de mii de iesle pentru caii de la carele lui, şi douăsprezece mii de călăreţi.
vs.
2 Cronici 9:25
Solomon avea patru mii de iesle pentru caii de la carele lui şi douăsprezece mii de călăreţi, pe care i-a aşezat în cetăţile unde îşi ţinea carele şi la Ierusalim lângă împărat.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie, 2014, 16:50:55
Logați-vă pentru a posta comentarii.