Opiniile exprimate în publicaţiile din blog aparţin bloger-ilor, şi nu neapărat reflectă poziţia resursei PrincipiulDivin.md, ori cea a Comunității Unificării.
Răspunderea pentru conţinutul publicațiilor din blog este purtată în întregime de către autorii acestora.

Русский
 
(0 voturi)

Conceptul Mesianic: Pentru Ce Avem Nevoie De Mesia?

  • Publicat de 

Conceptul Mesianic: Pentru Ce Avem Nevoie De Mesia?SCOPUL LUI DUMNEZEU ÎN PROVIDENŢA PENTRU MÂNTUIRE
Fiecare dintre noi este copilul lui Dumnezeu căci astfel am fost făcuţi.
Când atinge perfecţiunea, devenind întrupare a bunătăţii omul trăieşte în împărăţia lui Dumnezeu pe pământ şi în lumea spirituală.

Scopul pentru care Dumnezeu a înfăptuit Creaţia a fost acela de a simţi bucurie văzându-i pe copii Săi trăind în împărăţia Cerurilor care este lumea iubirii şi Inimii dumnezeieşti. Ea este instaurată şi întemeiată prin împlinirea celor trei Binecuvântări.

Însă din cauza Căderii în păcat a primilor strămoşi, omul a devenit întruparea păcatului, răului şi, de atunci a trăit în suferinţă atât pe pământ cât şi în lumea spirituală, iar Scopul Creaţiei nu a fost îndeplinit.

Oare Dumnezeu are să abandoneze şi are să lase neterminat Idealul iniţial pentru Creaţie?

După cum spune Dumnezeu în Isaia 46:11

Am vorbit, voi împlini; am hotărât, voi înfăptui...

Cu siguranţă că El îşi va îndeplini Scopul!

Omul fiind creat copil al lui Dumnezeu nu putea fi lăsat de El în această stare. De aceea Dumnezeu a lucrat continuu pentru mântuirea omului.

Ce este atunci mântuirea? Mântuirea înseamnă restaurare.

Să salvezi un muribund înseamnă să-l readuci la starea sa normală; să salvezi un om de la înec înseamnă să-l ajuţi şi să-l readuci la starea sa iniţială.

Mântuirea omului de către Dumnezeu înseamnă restaurarea omului decăzut şi plin de păcate şi readucerea lui la starea originară de bunătate, în poziţia din care poate îndeplini Scopul Creaţiei.

Astfel, scopul lui Dumnezeu în mântuire este restaurarea unui om la starea pură la care fusese creat iniţial de către Dumnezeu, ridicarea lui la nivel de individ ideal, întemeierea unei familii ideale pe baza lui şi apoi stabilirea unei societăţi ideale, a unei naţiuni şi a unei lumi ideale concentrată asupra acestei familii ideale.

ÎMPLINIREA PROVIDENŢEI PENTRU MÂNTUIRE REPREZINTĂ ÎNDEPLINIREA SCOPULUI CREAŢIEI
Dacă cineva ar deveni un astfel de om ideal, mai precis un om restaurat care a realizat prima binecuvântare, cum ar fi el?
Acest individ perfect ar fi în aceeaşi relaţie cu Dumnezeu precum este trupul unui om cu mintea sa. Mintea locuieşte în corp şi corpul se mişcă aşa cum îi dictează mintea.
În mod asemănător, un om perfect este un templu al lui Dumnezeu, iar Domnul sălăşuieşte în mintea lui. Dumnezeu devine astfel centrul gândurilor şi acţiunilor sale, nucleul vieţii sale.
O asemenea persoană de caracter desăvârşit îndeplineşte idealul unirii cu Dumnezeu, precum trupul nostru ajunge la armonie cu mintea noastră. Acest lucru este exprimat în 1 Corinteni 3:16, care spune:

Nu ştiţi, oare, că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?

şi în Ioan 14:20, se spune:

...în ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt întru Tatăl Meu şi voi în Mine şi Eu în voi.

Dacă Adam şi Eva ar fi devenit asemenea indivizi perfecţi, atunci în timpul vieţii lor din Grădina Edenului, ar fi avut nevoie de rugăciuni, de un trai religios sau de un Mântuitor?

La ce ar fi servit rugăciunea unora care continuu trăiau şi comunicau direct cu Dumnezeu?

Dacă o viaţă religioasă înseamnă o viaţă de credinţă în timpul căreia păcătosul bâjbâie disperat pe întuneric în căutarea Dumnezeului pierdut, atunci la ce ar mai avea nevoie omul perfect care îşi petrece viaţa zilnică drept templu al lui Dumnezeu de vreun ritual sau altul?

Astfel, dacă omul nu ar fi căzut în păcat în Grădina Edenului, nu ar fi existat biserici, Biblii, predici, veghe în rugăciuni, grupuri de trezire religioasă, nimic de felul acesta.

Tot ceea ce ar avea de făcut este să trăiască precum o întrupare a binelui, urmându-L pe Dumnezeu zi de zi.

Aşa cum cei care nu se îneacă nu au nevoie de un salvator, nici oamenii perfecţi, lipsiţi de păcate, nu au nevoie de un mântuitor.

Omul Ideal:

- Întruparea lui Dumnezeu
- N-are nevoie de viaţă religioasă
- N-are nevoie de rugăciune
- N-are nevoie de mântuitor

Şi atunci, dacă omul ar fi întemeiat familia ideală realizând cea de-a doua binecuvântare a lui Dumnezeu, ce ar fi devenit o asemenea familie?

Dacă Adam şi Eva ar fi devenit soţ şi soţie întrupând binele, dând naştere unor copii la fel ca ei, această familie ar fi ajuns originea unui trib, a unei societăţi, a unei naţiuni şi a unei lumi fără păcat.
Graţie acestei familii, ar fi fost împlinită împărăţia Cerurilor şi de aici s-ar fi extins o societate ideală a unei singure familii mondiale, cu părinţi adevăraţi (primul bărbat şi prima femeie) şi cu nesfârşite generaţii de urmaşi fără păcat, dezvoltându-se în prosperitate.

Providenţa Divină pentru mântuire este aceea de a creşte astfel de indivizi cereşti, oameni care au realizat cele trei binecuvântări ale lui Dumnezeu, stabilind prin aceasta împărăţia Cerurilor.
În acest scop, al salvării omului, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, Isus Hristos ca mântuitor al acestei lumi.

Astfel, Mesia trebuie să reprezinte în faţa Domnului originea tuturor oamenilor ideali şi trebuie să întemeieze familia ideală, cea care îndeplineşte Scopul Creaţiei şi este locul în care dragostea lui Dumnezeu poate dăinui.

El trebuie să pună de asemenea bazele naţiunii şi lumii ideale, realizând astfel împărăţia Cerurilor pe pământ, cum fusese plănuit iniţial, îndeplinind Scopul Creaţiei.

Aceasta este scopul venirii lui Mesia.

Urmează continuarea...

© Prezentare Generală A Principiului - Nivelul Patru (Ediţie Românească)

Ultima modificare: Marţi, 09 Septembrie, 2014, 18:43:12
Logați-vă pentru a posta comentarii.