Мнения, выраженные в публикациях блога, принадлежат блоггерам, и не обязательно отражают позицию сайта PrincipiulDivin.md или Сообщества Объединения.
Авторы публикаций несут полную ответственность за их содержание.

Română
 
(0 голосов)

Церковь Объединения Молдова. Обращение К Сообществу

Сейчас Церковь Объединения в Молдове проходит через сложные моменты. Являясь членом Церкви Объединения, а также ее президентом, я опечалена сложившейся ситуацией, а точнее - конфликтами между членами приведшими к исключению из церкви нескольких братьев и сестер. Думаю, остальные братья и сестры разделяют мои чувства.

Оказавшись лицом к лицу со сложившейся ситуацией, я искренне старалась сделать все что считала наиболее подходящим на тот момент. Все же, хотелось бы смочь сделать больше ради конструктивного решения данной ситуации и ради сохранения мира, гармонии и единства между братьями и сестрами.

В данных обстоятельствах, очень важно руководствоваться учением Истинных Родителей: прощать и любить. И не позволять отрицательным эмоциям, таким как огорчение, ненависть или злоба управлять нашими действиями. Неуважение, критика и обвинения будут только осложнять и ухудшать ситуацию.
Так как есть много незнакомых нам обстоятельств в ситуации сложившейся в Международной Церкви и приведшей к отделению группы братьев и сестер, впоследствии основавшим Церковь Sanctuary, Церковь Объединения в Молдове не может занять иного положения кроме как молитвенного по отношению к учению и действиям Церкви Sanctuary.
Бог наделил каждого совестью и предоставил нам свободу выбора. Поэтому я призываю братьев и сестер сохранять любовь и уважение по отношению к тем, кто мыслит иначе.

С уважением, Сабина Надеждин
Президент Церкви Объединения в Молдове

 

[ENG]

Dear brothers and sisters,

Presently UC of MD goes through difficult moments. As a member and as the president of the UC, I feel sad to see the situation created inside UC, i.e.: the conflicts among church members that ended up with excluding few brothers and sisters. And I believe other brothers and sisters feel same.

Facing this situation, I've sincerely tried to resolve this harsh situation according to what I thought the most appropriate way. Still I wish I could do more for the constructive resolution of this situation and to keep peace, harmony and unity among brothers and sisters.

In these circumstances it’s very important to guide ourselves by the teaching of True Parents: to forgive and to love each other. And not to let negative emotions such as anger, hatred or grudge to lead our actions. Disrespect, criticizing and accusations will only make the situation worse and more complicated.
Due to the fact that there are many circumstances unknown to us in the International Church that made a group of brothers and sisters to separate and later create the Sanctuary Church, Unification Church of Moldova can only take the attitude of prayer toward the teaching and actions of the Sanctuary Church.
And because God gave each of us conscience and the freedom to choose, I urge brothers and sisters to stay loving and respectful toward those who think differently.

Respectfully, Sabina Nadejdin,

President of UC of MD

Последнее изменение: Среда, 10 Февраль, 2016, 23:31:56
Comunitatea Unificării Moldova

”Biserica Unificării” este organizaţie religioasă, ce uneşte diferiţi cetăţeni ai Republicii Moldova pentru studierea Principiului Divin, care este învăţătura lui Sun Myung Moon.

facebook.com/bisericaunificarii

Комментариев: 4

  • Octavian Rughina

    -"Biserica Unificării din Moldova nu poate faţă de acţiunile şi învăţătura Biseicii Sanctuary altă pozitie decât cea de rugăciune şi căutări sincere."
    A trecut aproape un an, de cind a inceput conflictul. In tot acest timp de atita rugaciune si cautari sincere, nu s-a format nici o alta pozitie? Daca ar fi fost sicere cautari si rugaciuni, cu siguranta Dumnezeu va fi dat un raspuns. Nu stiu cum voua, noua insa, celor de la Sanctuary, la subiectul acesta nu mai sunt intrebari. Pozitia noastra e mult mai clara.
    -"În aceste circumstanțe este foarte important să ne conducem de învățătura Părinţilor Adevăraţi: să iertăm şi să iubim." (pozitia oficiala a BU)
    - Invatatura Parintilor Adevarati, precum si sloganul din ultimii ani se spune "Sa iertam, sa iubim, sa ne unim" - Se vede ca, ultima intentionat a fost omis., deoarece Biserica Unificarii nu cauta unire cu cei demisi, sau exclusi. Nu cauta unitate cu cei care nu sunt piosi parintilor si nu vin cu pocainta. Din cite stiu, anume asta este pozitia oficila (dar care nu este spusa public).
    Din partea mea spun, nu este problema aici in pocainta, o fac asta zilnic si pot sa o fac public. Nu este nici problema in pietate... E problema a unei conduceri gresite, care se considera mereu corecta si care nu vad decit problema altora si nici de cum pe a sa proprie. Un sistem putred, care nu aduce roada si in care lumea sufera, dar care nu vrea sa schimbe nimic, fiindca mai sus stau alti "dumnezei" care la fel cred ca intotdeauna sunt corecti.
    - "Pomenindu-mă faţă în faţă cu situaţia apărută, m-am străduit sincer să fac ceea ce am considerat cel mai potrivit la moment. " (pozitia oficiala)
    - Cea miai potrivita cale la moment, a fost sa excludeti membrii din Biserica? Eu as numi asta cea mai gresita cale. Dar sa nu uitam ca in traditiile conducatorilor Bisericii Unificarii, nu se fac greseli, sau nu se recunosc
    "Şi deoarece Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu conştiinţă şi ne-a oferit libertatea de a alege, îndemn fraţii şi surorile să rămânem iubitori şi respectuoşi faţă de cei ce gândesc diferit" (pozitia oficiala)
    - m-am gindit multisor ca sa inteleg ce legatura are constiinta si libera alegere, cu indemnul de a ramine iubitori si respectuosi cu cei ce gindesc diferit? ... Adica cum se primeste, eu va indemn sa fiţi iubitori si respectuosi, dar de fapt, voi aveti libera alegere. Cu alte cuvinte sunteti liberi de a alege sa aveti o alta atitudene faţă de cei ce gândesc diferit... Scuzati daca am inteles gresit, dar chiar nu vad legatura dintre aceste doua expresii (idei, dupa parerea mea bune, dar diferite)
    Cind am inceput sa citesc fraza, credeam ca mesajul va fi cam asa "Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu conştiinţă şi ne-a oferit libertatea de a alege" -si va urma "... a alege calea de salvare pe care o ofera Dumnezeu, a alege autoritateaa lui Mesia si DDV, care este Pomul Vietii si altoirea la genealogia Lui (descendenta lui). Descendenta, linia de singe a lui Dumnezeu - asta e mesajul principal a lui Tatal Adevarat, pe care ne-a rugat sa il invatam pe de rost, atunci cind citeam in fiecare zi Mesajele Pacii... Si acum, fiul Parintilor Adevarati, care reprezinta trupul si singele Parintilor Adevarati, ales ca reprezentant si mostenitor al TA, vrea sa salveze aceasta linie de singe prin oferirea sfintei Binecuvintari si a vinului sfant. Insa, satan vrea sa va tina robi si sa tina sufletele voaste sub control, pentru ca asta el si-a dorit inca de la inceputul istoriei a omenirii.. Iata aici avem noi libera alegere si sa ascultam ce ne spune constiinta si cuvantul lui Dumnezeu." Asa eu m-am asteptat ca va fi continuitatea mesajului... In tot cazul, sunteti liberi sa aveti orice atitudene fata de cei ce gindesc diferit, dar ascultati indemnul presedintelui Bisericii Unificarii

    Автор: Octavian Rughina 09.02.2016 01:07 Пермалинк
  • tosha

    Aici se spune despre pozitia oficiala a celor prin ce trece Biserica Unificarii la moment, concret la cazu ista, nu se spune despre pozitia oficiala a Parintilor Adevarati, sau a rolului lor sau despre mesajele paciii...daca sar spune despre toate s-ar face o cașă.

    Автор: tosha 09.02.2016 13:06 Пермалинк
  • Octavian Rughina

    Trebuie sa dau o explicatie despre reactia mea (mai sus) cu privire la acest post. Inainte ca sa apara acest mesaj oficial, am rugat citeva ori presedintele BU sa scrie pe un blog oficial si sa faca publica pozita oficiala a BU fata de situatia creata.
    Am mentionat 3 puncte, despre care credeam ca avem un acord comun si care am vrut sa fie expuse si stiute de catre toti
    1. Conducerea BU recunoaste ca a procedat gresit, ajungind la metode totalitare si drastice, de a exclude membri si familii care s-au investit zeci de ani in BU
    2. Conducerea BU, vrea reconceliere si unitate cu partea oponenta, in speranta ca in viitorul apropiat vom fi din nou una - ca o comunitatate integra. Intre membri nu trebuie sa fie ura si rautate. Oprim acuzatiile si cautam pacea.
    3. Conducerea BU, in baza Principiului libertatii si a responsabilitatii, le ofera membrilor libertatea de a crede si a alege calea de salvare a lui D-zeu fara a se implica in decizia membrilor.
    Deoarece, am inteles, ca presedintele BU, e deacord cu toate aceste 3 puncte, am asteptat un mesaj din partea lui. Cu intirziere, pina la urma acest mesaj a aparut, dar nici unul din aceste puncte nu sunt expuse clar. Doar sunt usor atinse, apoi usor aluneca intr-o alta directie.
    Mai concret,
    - nu se vede in acest mesaj ca BU isi recunoaste greseala proprie ( "Regret de situatia creata... Eu am facut ce am considerat cel mai potrivit"... Cu alte cuvinte, vinoveti sunt altii)
    - nu este apel la pace si unitate (doar ''iertatii si iubitii...'' pe ei pacatosii, ca nu-si dau seama ce fac... "Asa trebuie sa procedam, ca sa nu facem situatia si mai complicata") .
    - nu se ofera libertate membrilor. Dumnezeu ofera libertate copiilor Sai, chiar cu riscul de a apuca o cale gresita... ( aici, in scrisoare, iar vedem o forma de manipulare a Principiului, o tendinta arhanghelica de a tine totul sub control "Dumnezeu ne da libertate, deaceea hai sa-i respectam si sa-i iubim pe altii (sarmanii) care gindesc mai diferit ca noi"... )

    Автор: Octavian Rughina 28.02.2016 15:05 Пермалинк
  • tosha

    Octavian imi sucesc mintile de multa vreme sa inteleg felu tau de a gandi, dar nu ies nici la un capat!
    Dece ar trebui tu sa dictezi ce pozitie oficiala sa ia BU, ce sa recunoasca,? De ce tu vrei sa impui si insishti, sa pui Bu in asa o inferioritate?
    Eu cred ca destule eforturi sau facut si se mai fac in a rezolva pe o cale pasnica si corecta situatia.
    Ce tine de excluderea membrilor: voi singuri v-ati exclus pana la asta declansind protest in fata BU? si destul de clar se zice acolo c nime nu o sa va interzica la nime sa vina la biserica, atata timp cat nu o s fie incalcate drepturile enoriasilor si a reprezentantilor bisericii! e ceva firesc cred eu, daca fac parte dintr-un grup si la un moment dat eu incep sa vad altfel lucrurile sau sa nu mai fiu de acord cu ei, eu automat ma exclud din acest grup. Si nu inversa: sa incep intrun mod barbar si impunator sa le schimb mintile intregului grup. ceea de ce voi va impiedicati, ce sa petrecut la Vila Verde a fost doar o oficializare a dezbinarii care defapt voi singuri ati ales!
    Eu personal, (asta nu o zic din numele BU) vad asa o gandire a ta prea aroganta, si ma faci pe mine si pe alti enoriasi proasta intr-un fel. C tu esti cu mintile mai limpezi si vrei sa imi deschizi mie si altor"prosti"ca mine mintile!! Dar eu nu-s deacord cu netale si cu firul tau logic de a gandi... ci atunci eu sa ma fac? aici nu e doar un conflic de rutina, merge vb de un conflict ideologic. si spre deosebire de tine (atata ai murdarit-o pe Mama Adevarata) eu de ex nu fac asta in privintza voastra si a fiului HDN . si tot sper la o unitate, dar o unitate sanatoasa, unde fiecare sa isi faca responsabilitatea sa si mai putin sa critice pe altii!
    Urasc orice critica!! si dublu urasc critia membrilor Familiei Adevarate!! AAADoooorr libera alegere!!!! si respect omeniia!!!!

    Автор: tosha 08.03.2016 09:34 Пермалинк
Авторизуйтесь чтобы оставлять комментарии.