Opiniile exprimate în publicaţiile din blog aparţin bloger-ilor, şi nu neapărat reflectă poziţia resursei PrincipiulDivin.md, ori cea a Bisericii Unificării.
Răspunderea pentru conţinutul publicațiilor din blog este purtată în întregime de către autorii acestora.

Русский
 
(1 Vot)

Absolutismul Bibliei: Contradicţii În Scriptură (Epilog)

  • Publicat de 

Absolutismul Bibliei: Contradicţii În Scriptură (Epilog)Pavel spunea:
1 Corinteni 14:33

căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii...

Însă mai există vreo carte care să aducă atâta neorânduială câtă a cauzat Biblia?
Avem sute de denominaţii şi curente, tote folosind "Scriptura Inspirată" pentru a poziţiona în top doctrinele lor.

Din ce cauză teologii potcoviţi sunt fiecare cu punctul lui de vedere? De ce nici de cum nu pot găsi un numitor comun traducătorii cunoscători de Greacă şi Ebraică? De ce avem atâta confuzie în sfera culturală mondială - Creştinismul?

Nu este oare firesc ca un document "inspirat în Divinitate" de către Dumnezeu cel atotputernic şi absolut, să fie cât se poate de clar şi la fel de absolut?

1 Corinteni 14:8-9

Şi, dacă trâmbiţa dă un sunet încurcat, cine se va pregăti de luptă?

Tot aşa şi voi, dacă nu rostiţi cu limba o vorbă înţeleasă, cum se va pricepe ce spuneţi? Atunci parcă aţi vorbi în vânt.

Exact! Era bine dacă Pavel aplica în fapte ceea ce spunea în predici, că aproape de două milenii Biblia produce în mare parte "sunete încurcate".

Şi problema aici nu zace în inabilitatea umană a unora de a recepţiona "unda Divină", cum ar afirma majoritatea Creştinilor conservativi, problema este însăşi Biblia.

Oamenii liberi de prejudecăţi teologice admit cu uşurinţă faptul că Biblia conţine sute de discrepanţii.

Ştiind acesta de ce ar trebui să ne surprindă faptul că această constrângere literar-morală a conţinutului în stil harcea-parcea cauzează atâta disonanţă?

Chiar dacă unii din voi au vizionat deja documentarul de mai jos, nu voi ezita să vă propun din nou să-l vedeţi, pentru a conştientiza obiectiv în ce circumstanţe, şi din ce cauze "misterioase" se apucau oameni să "treacă" în scris "revelaţiile" lor, care sunt astăzi ceea ce învăţăm noi din cărţile Noului Testament.

Vizionare Partea 1
Vizionare Partea 2

© http://www.ffrf.org

Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie, 2014, 17:33:55
Logați-vă pentru a posta comentarii.