Opiniile exprimate în publicaţiile din blog aparţin bloger-ilor, şi nu neapărat reflectă poziţia resursei PrincipiulDivin.md, ori cea a Comunității Unificării.
Răspunderea pentru conţinutul publicațiilor din blog este purtată în întregime de către autorii acestora.

Русский
 
(0 voturi)

Mai Valoros - Dumnezeu Ori "Diavolul"?

  • Publicat de 

Recent, întâmplator am asistat la școala de duminică a bisericii. Tema atingea calitățile Creatorului. În context copiii expuneau gânduri despre valoarea Creatorului, în comparație cu omul, creația, etc. Se vorbea despre cine e mai valoros - Dumnezeu ori natura, Dumnezeu ori omul, etc. Un copil a întrebat: cine este mai valoros - Dumnezeu ori Satana...

Întreb oamenii ce studiază principiul divin, cine este mai valoros?
Lucifer - ființa creată de Dumnezeu poate fi considerat mai puțin valoroasă ca creatorul său?
Eu am răspuns, însă ce gândeşti tu?

Pe parcursul vieții am mintea atât de încărcată cu informații utile și inutile, încât adeseori pierd legătura cu conceptele de bază ale existenței. Este suficient să aud gândurile copilului pentru a înțelege cât de plin de gunoi mintal sunt.

Gândirea copilului este firească, prezentă, lipsită de planificări ori regrete, aici și acum, ideile simple ale copilului, pot răspunde la întrebări "complicate", "importante", asupra cărora își scarpină regulat scăfârliile cei maturi (deci - extrem de deștepți).
Să comunic, să aud, să interacționez cu mintea copilului la egal, nu de sus în jos - poate fi răspunsul.

Ultima modificare: Marţi, 21 Octombrie, 2014, 17:54:52
Logați-vă pentru a posta comentarii.