Opiniile exprimate în publicaţiile din blog aparţin bloger-ilor, şi nu neapărat reflectă poziţia resursei PrincipiulDivin.md, ori cea a Bisericii Unificării.
Răspunderea pentru conţinutul publicațiilor din blog este purtată în întregime de către autorii acestora.

Русский
Andrei

Andrei

...

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Stigmatizarea, Discriminarea și Sănătatea Mentală

Conform programului Național privind sănătatea mintală pentru anii 2012 – 2016 în Republica Moldova are loc intensificarea procesului de dezinstituționalizare, descentralizare și reorganizare a sistemului de sănătate mintală cu scopul de a apropia serviciile de sănătate mintală de comunitate și de a include și a adapta în societate persoanele cu dizabilități mintale.

 Pe baza exemplelor din țările cu nivel socio-economic înalt dezvoltat în care procesul de dezinstituționalizare a început mult mai devreme, circa 40-50 de ani în urmă, cunoaștem că una din problemele majore cu care s-au ciocnit pacienții psihiatrici a fost nivelul înalt de stigmatizare și discriminare a lor.

Citeşte mai departe...

Eu și Studiile la Medicină în Portugalia

1)      De ce ai ales să faci medicină?

Sunt câteva motive:

  1. Am dorit să ajut oamenii și să fiu util societății – în acest sens medicina a fost o opțiune perfecta, profesia care îți dă posibilitate să salvezi vieți și să faci pe oameni mai fericiți.
  2. Părinții sunt medici – tatăl chirurg iar mama medic de familie – întotdeauna au fost exemplu pentru mine și am admirat comportamentul lor atât în familie cât și în societate, în plus mulți prieteni de familie erau foști pacienți de-a lui tata, cărora le-a salvat viețile, ei erau foarte recunoscători – iar eu mă mândream cu tata și cu mama.
  3. Îmi plăcea biologia și chimia la liceu, am participat și la olimpiade republicane, din această cauză profesorii și colegii întotdeauna îmi sfătuiau să aleg medicina
  4. Îmi place o profesie care este stabile și necesară întotdeauna, în care este permanent necesitatea de a te perfecționa și unde este loc de creștere profesională – medicina se încadra foarte bine în aceste criterii
Citeşte mai departe...

Eu Și Voluntariatul

Primele proiecte de voluntariat la care am participat în cadrul unui ONG au fost proiecte ecologice, de curățare a parcurilor din or. Chișinău, prin 2011, primăvara. După care am făcut cunoștință cu voluntari activi și am fost invitat să particip la alte activități de voluntariat, legate în special de educația tinerilor – scopurile erau  încurajarea tinerilor de a deveni activi social, de a se cunoaște mai bine pe sine, dragostea față de patrie, schimbarea lumii și a societății înspre bine, bazându-se pe conceptul că ”schimbarea începe de la mine”.

Citeşte mai departe...

Dragostea Ne Unește

Pe larg vorbind, Dragostea este una din numeroasele emoţii şi experienţe asociată cu sensul unei afecţiuni puternice sau unitate profundă. În dependenţă de context, dragostea poate să aibă o largă varietate a înţelesurilor.

Psihologii şi religiile, totuşi, definesc dragostea ca- trăind de dragul altuia, motivate de sentimente sincere de grijă, afecţiune şi responsabilitate pentru bunăstarea altora.

Religiile ridică acele calităţi care ţin de dragostea adevărată – dragostea care ajută, pe cei ce au experimentat-o în viaţă, să cunoască o viaţă mai plină. Acestea includ dragostea pentru şi de la Dumnezeu, dragostea în familie, care include şi dragostea conjugală, prietenia, dragostea pentru comunitate şi în general altruismul - atitudine binevoitoare şi dezinteresată în folosul altora.

Citeşte mai departe...
Abonează-te la acest feed RSS