Opiniile exprimate în publicaţiile din blog aparţin bloger-ilor, şi nu neapărat reflectă poziţia resursei PrincipiulDivin.md, ori cea a Comunității Unificării.
Răspunderea pentru conţinutul publicațiilor din blog este purtată în întregime de către autorii acestora.

Русский
 
(0 voturi)

Cine A Scris Biblia?

  • Publicat de 

O întrebare înţepătoare şi arzătoare, îndeosebi pentru urechea Creştinului modern, fie Ortodox, Catolic sau Protestant.

Totuşi cine a scris Biblia, cartea care era şi este sursa vieţii spirituale, dar şi cauză numeroaselor conflicte sângeroase pe parcursul curentul istoric?

A fost scrisă de către însuşi Dumnezeu? A scris-o Isus cu mâna Lui? A fost scrisă de către cineva dintre cei 12 apostoli?
Răspunsul la toate aceste întrebări este cu părere de rău - Nu.

Părţile componente care alcătuiesc cartea numită astăzi Biblia au început să fie scrise zeci de ani după răstignirea lui Hristos şi decesul ucenicilor Săi.

Cum veţi reacţiona dacă se va afirma că Biblia a fost alcătuită doar din unele manuscrise care erau "prielnice" pentru convingerile Bisericii din acele timpuri, iar restul cărţilor au fost ascunse deoarece erau considerate "periculoase" pentru interesele autorităţilor religios-politice?

Ce credeţi despre faptul că în realitate cărţile care alcătuiesc Biblia contemporană au fost selectate reieşind mai mult din interese egocentriste, orientate spre avantaje social-politice ale unui cerc restrâns de oameni care erau înstăriţi financiar, şi scopul final fiind tot sporirea bogăţiei şi mărirea influenţei asupra societăţii?

Când eu, sau alţi oameni care vin cu aşa întrebări, punem la îndoială autoritatea absolută a Bibliei, nu o facem doar cu scopul de a discredita această carte deosebită, ci reieşind din tendinţa de a demonstra că nu este firesc să accepţi Biblia ca conţinut absolut şi literalmente, în paralel negând orice alt conţinut dacă care vine din afara Bibliei.

Teologul Robert Beckford ne oferă un documentar senzaţional, care conţine cercetări raţionale, bazate pe obiectivitate, libere de prejudicii sau interese personale.

De când era copil Robert a fost educat să accepte literalmente sensul conţinutului Biblic.
La vârsta de 20 de ani, chiar dacă a fost crescut în mediul bisericii Baptiste, Robert numai era atât de sigur că Biblia este cartea sfântă care vine direct de la Dumnezeu şi neatinsă de ego-ul omului secular.

Pentru Robert Beckford devenise absolut esenţial să ştie: Cine A Sris Biblia?

În calea cercetărilor sale Robert a interacţionat cu persoanele şi locurile cheie care au avut sau au asociere directă sau indirectă cu conceptul contemporan numit Biblia.

Sperând că este important şi pentru Dvs. dragi cititori să aflaţi Cine A Sris Biblia, vă încurajăm să aveţi mintea limpede şi inima deschisă când vizionaţi acest documentar, pentru ca să aduceţi mai multă claritate în credinţă şi în relaţia Dvs. personală cu Dumnezeu.

Vizionare Partea 1
Vizionare Partea 2

Ultima modificare: Vineri, 01 August, 2014, 12:24:20
Logați-vă pentru a posta comentarii.