Pot Coexista Religia Şi Libertatea Alegerii?
- Publicat de Eugen G.
Mulţi consideră Religia un element necesar în societatea modernă.
Dacă este să acceptăm definiţia religiei oferită de către Wikipeadia, aceste 58.8% sunt de părerea că chiar şi acum, în sec. 21, când gândirea omului şi conştientizarea lui despre libertatea alegerii au atins cele ma mari nivele, în societatea noastră tot ma sunt necesare aşa elemente ca credinţa în supranatural, practicile de ordin ritual, dogmele, etc.
Poate cineva serios consideră credinţa în codul moral şi instituţiile asociate cu această credinţă profund dependente de Religie?
Întrebarea mea către cititor este: Moralitatea omului, iubirea faţă de apropiat, sacrificiul, cedarea, toleranţa, tendinţa spre pace şi armonie, sunt toate dependente de credinţă în supranatural, practici de ordin ritual, sau de dogme?
Înseamnă oare că omenirea se împarte defapt în oameni care singuri aleg moralitatea divină şi oameni care pur şi simplu au necesitatea de ceva de genul Religiei, pentru a sta pe drumul drept, deoarece desinestătător nu sunt în stare să o facă?
Personal conştient admit că astăzi deja Religia este un material uzat, care nu mai dă roade precum cândva, şi în mare parte devine chiar un obstacol în drumul omului spre perfecţiune.
Aceste două concepte, Religia şi Alegerea nici o dată nu au coexistat în armonie. Istoria ne-a demonstrat acest lucru de multe ori.
Însă sunt oare conştiente de aceasta persoanele care încă mai consideră religia necesară în societatea contemporană?
Au existat epoci când pentru om era mai bine ca el să nu gândească, să nu analizeze, doar să urmeze, să îndeplinească indicaţii, însă nu credeţi oare că aceste timpuri au rămas deja în trecut?
Aş fi bucuros să aud şi nişte opinii despre coexistenţa armonioasă a Religiei şi libertăţii Alegerii omului.