Opiniile exprimate în publicaţiile din blog aparţin bloger-ilor, şi nu neapărat reflectă poziţia resursei PrincipiulDivin.md, ori cea a Comunității Unificării.
Răspunderea pentru conţinutul publicațiilor din blog este purtată în întregime de către autorii acestora.

Русский
 
(8 voturi)

Să Dormiţi Bine Nopţile

  • Publicat de 

Sunt întristat de evenimentele din biserică. Sa meritat oare "dreptatea" obţinută cu preţul invadării agresive în viaţa familiilor cu copiii, care dimineaţa devreme încă dorm în pat? Sa meritat "adevărul" obţinut cu preţul a doi taţi separaţi de copiii lor, şi întemniţaţi pentru acuzaţii idioate?

Aveam poziţie neutră, cât faţă de biserică tradiţională, atât şi faţă de Sanctuary Church. Acum însă înţeleg care din ele, puţin câte puţin, apucă calea lui Iuda. Corectaţi-mă dacă nu înţeleg ceva, dar ce fel de biserică este cea care aplică metode bazate pe calomnie josnică?

Mânie, ură? Nicidecum, doar zâmbet trist, şi sentiment de compasiune, toţi suntem robi ai ego-ului. În numele lui dumnezeu sa cauzat multă suferinţă, nimic nou. Cineva sigur e mulţumit de situaţia creată, şi e puţin probabil acel cineva să fie dumnezeu.

p.s. oare de ce grupul cândva public, de pe facebook, brusc a devenit secret? Poate de aceea că conţinutul său poate deveni "călcâiul lui Ahile" în cruciada curentă, iniţiată de părtaşii bisericii Sanctuary Church Moldova?

Să dormiţi bine nopţile :)

 

05:  noiembrie, 2015  

Iniţial această publicaţie era destinată doar cercului restrâns al bisericii unificării. Acum însă gândesc că este potrivit să fie accesibilă pentru public, sanctuary church şi autorităţile respective, care ţin în captivitate doi oameni din biserica unificării: Mihai Calestru şi Oleg Savenkov.

O să postez în această publicaţie treptat, materiale de care dispun, legate de anchetă, destinate publicului, şi alte informaţii. Este important fiecare om care nu este indiferent faţă de justiţie, să fie la curent cu proprietăţile acestui caz.

Dacă doriţi să aflaţi alte detalii, scrieţi vă rog în comentarii mai jos.

Vă poftesc să vă expuneţi opiniile deschis şi transparent, şi dacă vă este cu putinţă fiţi obiectivi şi toleranţi, toţi facem prostii :)

În particular sper ca persoanele aparent "victime" ale "traficului de fiinţe umane", şi ale "exploatării", să-şi manifeste aici poziţia şi opinia deschis.

Unele persoane au dubii referitor la afirmaţia mea că nu sunt membru al bisericii, de pe pagina Facebook a Newfoundland Sanctuary Church, am explicat (pardon, doar engleză):

  • True, i used to be full time member of the church in Moldova, for many years, from the very beginning in fact.

    Yet, currently, I am not a member of church, nor on paper, nor in my mind, in fact i was always against the idea of bringing back old church, and even more against the new system Oleg brought into Moldova.

    I was the first one to say that this is going to bring us troubles. I wasn't heard.

    Regardless, all these are internal church issues, so i simply stepped aside. Yet, i was always willing to contribute with what i can to church activity, if that activity was in agreement with my mind, because there are people i love and respect, not to mention my sister and her entire family as full time in the church.

    Second reason i wrote the message is - JUSTICE!

    Firstly, i know our authorities are corrupt a lot, secondly, i know some of essential people that initiated all this madness, and things they are capable of, thirdly I know Mihai, and i know Oleg. Regardless of what mistakes they did, it is far not what they are charged for by authorities, and certainly they did not deserve separated from their families and imprisoned like some dangerous criminals.

 

"Ce Se Întâmplă"

06:  noiembrie, 2015  

Sunt oameni care nu știu ce se întâmplă în biserica unificării din Moldova (acum acest caz fără precedent a ieșit la nivel de biserică internațională). Scriu ceea ce înțeleg eu. Dacă am greșit sau omis ceva, corectați-mă.

Biserica unificării din moldova trece și ea prin procesul de divizare a bisericii unificării, mondiale.

Un grup de membri din biserica unificării moldova a trecut în partea "cealaltă", care se numește Sanctuary Church. Mai târziu acest grup a decis să convingă biserica unificării moldova să treacă de partea sanctuary church moldova, aplicând metode de convingere agresive. Biserica unificării a avertizat grupul sanctuary church moldova să înceteze cu acțiunile agresive, sau în caz contrar vor fi excluși juridic din rândurile membrilor. Membrii sanctuary church nu au încetat, ci invers, au creat o scrisoare oficială de plângere către autorități, bazată pe defăimare, și au amenințat că expediază scrisoarea autorităților, în caz că nu vor fi satisfăcute cerințele lor. Firesc au fost excluși, oficial, însă doar juridic, prin votul comunității bisericești.

Urma mai târziu biserica unificării moldova să organizeze o întrunire deja "spirituală", la care să participe toți oamenii, inclusiv cei din sanctuary church, ca să se soluționeze pașnic toate problemele legate de divizarea bisericii.

Cu părere de rău, biserica unificării a comis greșeala de a nu organiza această întrunire.

Membrii sanctuary church moldova, adânc ofensați fiind, au expediat scrisoarea către autorități.

Aceste drame au avut loc în perioada aprilie - iunie 2015.

Autoritățile au monitorizat biserica în decurs de 3 luni, și au dat lovitura în noiembrie.

Acum sunt întemnițați doi frați din biserica unificării, Mihai Calestru și Oleg Savenkov, în baza acuzațiilor fabricate, așa ca trafic de ființe umane, și exploatare ființelor umane în favoarea mahinațiilor financiare. Alte persoane din biserică, cu familii și copii urmează a fi interogați, în bază la același acuzații ridicole. Restul este explicat pe parcursul publicației, și în comentarii.

 

09:  noiembrie, 2015  

De de mult sunt indiferent față de biserica unificării, și chiar aveam până nu demult simpatii față de sanctuary church, față de Rev. Hyung Jin Moon, anume pentru ideile pe care le auzeam de la d-lui, deoarece știu bine, este prezență de sistem eronat în biserica unificării. Da, admit, în biserica unificării se fac greșeli. În Moldova, stabilirea unui nou sistem bisericesc m-a făcut să mă îndepărtez de biserică definitiv. A auzit însă cineva să mă plâng ca un mucos în jiletca autorităților? Am conștientizat pentru mine până la urmă că de a proceda astfel este o tâmpenie. Anume din această cauză decizia mi-a fost simplu să mă dau la o parte, să las apa să curgă așa cum crede ea că este bine. Am avut (poate și am încă) obiecții personale față de conducerea bisericii, în deosebi față de Oleg Savencov, însă, un MARE ÎNSĂ, este vorba despre obiecții față de greșeli atribuite modului strict interior al bisericii de a-și face activitățile. Și cu siguranță nu este vorba despre careva crime ori încălcări ale legislației, demne de a iniția o anchetă penală!

Special pentru cei cu auzul și mintea deocheată afirm, formele activităților bisericii unificării din Moldova sunt 99% în concordanță cu statutul său, și cu siguranță acel 1% de încălcări (care organizație nu are încălcări minore ale statutului?) nu merită să se inițieze o anchetă judiciară, în rezultatul căreia tații să fie separați de soțiile și copiii lor, și depravați de libertate ca niște bandiți periculoși pentru societate.

Newfoundland Sanctuary Church a confirmat public că nu este sursa ideilor ingenioase ale moldovenilor noștri, de a arunca în închisoare frații și surorile lor proprii de credință. Însăși Rev. Hyung Jin Moon a rugat public membrii sanctuary church moldova să retragă acuzațiile. Vedeți însă, aici este o mica-mare problemă. Autoritățile nu fiecare zi primesc așa daruri când fratele se vinde pe frate, și cointeresate fiind de eliminarea oricăror elemente care prezintă "pericol" ori "concurență" pentru biserica ortodoxă, nu vor ezita să acționeze. Mai este încă o parte a problemei, traficul de ființe umane este persecutat de lege mai serios decât omuciderea, deoarece omorul conform legii este crima unui om față de alt om, pe când traficul de ființe umane este crima omului față de... stat. Da, dacă cineva nu a înţeles încă - statul mii de ani, deține un drept absolut și excluziv, (nescris desigur) de a exploata ființele umane. Și în aceste condiții să faci trafic de ființe umane înseamnă să furi direct din buzunarul statului, să-i furi robii.

Spun aceste lucruri ca să fie limpede pentru bravii "luptători ai dreptății religioase" - autoritățile nu vor ceda ușor, chiar dacă sanctuary church Moldova decide să retragă acuzațiile.

Autoritățile condamnă solicitarea benevolă a donațiilor, care este de fapt practica majorității bisericilor, inclusiv și a bisericii ortodoxe, zilnic văd călugării ortodocși, care stau la poarta peții centrale cu cutia de donații, probabil sunt exploatați și ei, nu? Este necesară o investigație penală poate? Că de altfel de unde are șeful de biserică ortodoxă bani pentru Porsche Cayenne și conac cu câteva etaje?

Dar să revenim la oile noastre - autoritățile numesc această activitate - cerșire, însă asta este numai opinia lor personală, de care nu-mi pasă câtuși de puțin, însă dovedind cu orice preț că resursele donate în biserica unificării au fost folosite în scopuri personale de către persoanele din lista acuzaților, ei de fapt vor putea clasifica cu succes activitatea bisericească ca - exploatare a ființelor umane. Le rămâne un fleac - să găsească suficiente dovezi în favoarea existenței abuzului de bani publici în biserica unificării din Moldova.

Noapte bună :)

 

Послание братьям и сестрам (Александр Замушинский)

13:  noiembrie, 2015  

Дорогие братья и сестры, родная семья, как вы поживаете?

Каждого из нас с Провидением связала своя история и свои опыты. Я уверен, что вернувшись в прошлое, вы сможете вспомнить необъяснимые моменты из вашей жизни; моменты удивительных чудес, опытов, которые сформировали вашу веру; которые убедили вас в том, что мир не просто материален, но что за гранью жизни есть нечто большее. Такие опыты это самое ценное что есть в нашей жизни, потому что именно они, позволяют нам быть сильными в трудные моменты. Воспоминания о них дают нам силы и веру в то, что мы не одни; что есть нечто великое, способное творить чудеса.

В истории Провидения и в истории нашей Церкви было много необъяснимых разуму чудес. Так давай те же верить, что чудо произойдет с нами и в этот раз. Пожалуйста, давайте силой наших молитв и нашего духовного единства мобилизуем Небеса настолько, что все самое доброе и чистое, что есть в Духовном Мире, волной хлынет в нашу любимую Молдову и сокрушит те преграды, которые мешают нашему единству и дальнейшему развитию. Давайте силой нашей молитвы сделаем так, чтобы наши дорогие братья Михай и Олег духовно почувствовали наши любовь и единство с ними, и чтобы они как можно быстрее смогли уснуть у себя дома в объятии своих жен и детей.

Слова Истинного Отца из книги Божья Воля и мир 2 (21 февраля 1980 года)
Преобразующая сила любви
Если ваша любовь так велика, что вы способны полюбить даже своего врага, она представляет собой силу, способную растопить все. Необходимо, чтобы возникло движение, способное путем переплавки создать из ложного мира истинный. К этому стремились все религии, но каждое течение действовало по-своему. Как вы думаете, кого из святых Бог возлюбил более всех? Ответ прост: единственным, кто провозгласил этот девиз, был Иисус Христос, именно поэтому ставший недосягаемо великим.
В период земной жизни Иисуса Великую Римскую империю и маленький Израиль разделяла огромная стена ненависти, поскольку первая была поработителем, а второй был порабощенным. Иисус знал, что единственным средством завоевать Рим является любовь. Рим покорил Израиль своей военной мощью, а Израиль мог покорить Рим любовью. Даже во время распятия Иисус продолжал молить Бога о прощении для своих убийц. Нет силы более великой, чем любовь. Она крепче любых стен, самых высоких и самых толстых. Иисус знал, что враги есть у всех: как у отдельных людей, так и у семей и целых наций. Ненависть и вражда всегда порождают кровопролитие на любом уровне, и единственная стратегия, способная сломить эту стену, выражена словами: “...любите врагов ваших...” (Матф. 5:44).
В мире греха обычным ответом на враждебность бывает месть. Если бы Бог и Иисус избрали возмездие, чтобы построить Царство Небесное, на земле не осталось бы ни одного человека, так как Божья кара истребила бы всех. Великое движение восстановления строится исключительно на идеологии любви. Лишь сила любви способна положить начало новой истории и новой эпохе. Когда человек умеет любить даже своих врагов, он воистину велик и для него нет ничего невозможного. В конце концов этот человек заставит мир вернуться на путь Божий. Христианство всегда руководствовалось этой доктриной, и, если оно не отступит от нее, Бог позволит христианам завоевывать для Него мир.
Искренне
Ваш брат Александр

 

 

Penitenciarul Nr. 13 Din Chișinău

13:  decembrie, 2015  

Mă tot întreb oare ce crime au comis Mihai Calestru și Oleg Savenkov ca să trăiască aici și nu lângă cei dragi, pentru că știu, sunt oameni care gândesc că Mihai și Oleg și-au meritat karma.Err :

Republica Moldova a pierdut mai multe dosare la CEDO pe motiv că deținuții au condiții inumane de detenție în acest penitenciar. A fost înaintată și solicitarea de a închide instituția.

Condițiile de detenție din penitenciar sunt groaznice. Celulele sunt supraaglomerate, murdare și reci, fără acces la lumină sau aer curat, fără așternuturi, alimentație de calitate proastă, duș doar o dată în săptămână, doar apă rece, hainele urmau a fi spălate și uscate doar în celulă.

Personal Testimony By Mihai Calestru And Oleg Savenkov About The Hell In The Moldovan Prison

 

 

"Reconciliere"

22:  decembrie, 2015  

Sunt impresionat de acțiunile concrete întreprinse de unii membri din sanctuary church din moldova pentru "reconciliere și soluționare" a situație curente.

Pot înțelege faptul că obiectul defăimărilor au devenit desigur din nou membrii bisericii unificării, însă emisiunea a turnat gunoaie împuțite în capul fondatorului, iar membrii din sanctuary moldova au participat direct la aceasta, așa ceva pentru mine e greu de înțeles, o tâmpenie și nimic altceva.

Moldova, ţară de minune 20 decembrie 2015

Țara lui Dogaru 21 decembrie 2015 (SCLAVII UNUI MÂNTUITOR AUTOPROCLAMAT)

Никто не поднимает тему про негативную передачу в Молдове, в которой выступили представители молдавской Sanctuary Church. Поэтому я ее поднимаю. У меня один вопрос: Зачем это было делать?

Я, конечно, передачу по-Молдавски не понимаю, на слух могу различить только секта, религия, мессия, Мун. Мне переводили.
Смысл такой: Валерий Гузун рассказывает ужасы про Церковь в Молдове, ну а то, что он рассказывает, естественным образом чернит Истинных Родителей, точнее преп. Муна.

То, что мне переводили:
Вся передача про нашу " секту". В ней прямо вырезки и фотографии с конференции, Сын хва, семинаров. Выступает свидетелем муж Елены, Валерий Гузун( под другим именем ), лицо в полутени. Говорит о том как их свидетельствовали, что его жена начала делать условия ( ритуалы) изображают поклоны с молитвами. Мол она стала другой, делала условия холодного душа 2-3 раза в день, 40 дней, несколько раз поднималась температура, вызывали врачей. Мол миссионеры им сказали, что только через эти условия можно избавиться и отрезаться от греха.

Говорит, что потом их пригласили на семинар 7-дневный, в центре города, там они ели, спали, слушали семинар, мол только так можно отрезаться от влияния злого мира.

Вообщем он сказал, что сам не помнит как принял эти идеи. Голос за кадром: "Их ученик проповедует , что Иисус не выполнил своё предназначение и Мун с женой являются Истинными Родителями. Так сектанты зомбируют людей.

Валерию показалась, что эти идеи правильные, они с женой решили оставить свой бизнес, свои дела и заняться помощью человечеству. Говорит, что они были обязаны выплачивать десятину и честно это делали, ещё Мун сказал, что надо делать пожертвования, и мы делали по мере возможности и по 100 и по 300 евро.
Мы с радостью делали эти пожертвования, ради спасения человечества. Говорит, им доверили сделать покупки для встречи членов и он обнаружил, что недостаёт 25 бань (копеек), и тогда я заметил, что я так заволновался, как же так впервые я переживаю за 25 копеек, ради этих божественных денег. И тогда я помолился, просил прощения у Бога за их пропажу, на след. День пошёл сделал лидеру отчёт, что потерял деньги освящённые на алтаре Ист.Род, "пожалуйста простите меня", и тогда они( лидеры) сказали мне делать поклоны (Кенбе),несколько молитв.

Комментатор: в то же время его жена была обязана приводить в Церковь новых членов, она объездила почти всю страну и не её не могли оставаться дома даже когда забеременела. Она хотела 14 детей, как учили так называемые истинные родители.

Валерий: Жена будучи беременной стучала из двери в двери и кричала, что нам нужно раскаяться, пришёл Мессия, что нам нужно жить красиво, чтоб у нас были счастливые семьи. Врачи её предупреждали, "вы в положении, надо регулярно обследоваться". Так как она вкладывалась телом и душой, она потеряла 2 детей при рождении ( 2 раза).

Эта пара не понимала, почему Бог не даёт им своего благословения и поддержки. Затем настало время, когда мы были психологически обязаны освобождать предков. Наши предки страдают, в глубоком аду, для того, чтобы их освободить мы должны были платить чётко установленный налог назначенный лидерами этой церкви. 4,000 тыс. долларов нужно было заплатить за освобождение 210 поколений предков.

Голос за кадром: "А вы освободили предков из Ада?"

- Освободил, и не только своих предков, но и предков своих родственников, более 15 тыс. долларов мы заплатили за то, чтобы освободить предков.
голос: Пётр (Валерий в передаче под другим именем) рассказывает, что он был один из немногих кто платил из собственных денег, у большинства не было такой возможности, и они шли на радикальные меры. Большинство молодых людей берут кредиты в банках и потом не имеют возможности их отдавать.
голос: Совершенно ясно, что жизнь этих монистов после этих практик совсем не улучшилась, зато улучшилась жизнь собирающих эти деньги.

Были также и другие методы секты:
Валера: В основном направленные на молодёжь, студентов. На улицах к ним обращались, с вопросами: "Ты хочешь быть счастливым? Хочешь иметь счастливую семью? Хочешь учиться за границей, в Испании, например?" Им давали визитные карточки.

голос: Как только молодёжь принимала приглашения, они были обязаны пройти семинары так называемого "Духовного роста", доходящие до 3 месяцев, где исключался любой контакт с родственниками.
Например, дочь этой женщины внезапно пропала в 2002 году и мать смогла найти только через несколько месяцев.
Когда вы обнаружили свою дочь после месяцев пропажи, она изменилась до того как вы её знали?

Женщина: Да! Она изменилась, сильно похудела. Она говорила, что они занимаются спортом, делают упражнения, участвуют в духовных семинарах, у неё были фото где они поднимались на высоты.

голос: А на психическом уровне ?

Женщина: Она говорила только о Г- не и Г- де Мун, и больше ни о чем другом с ней нельзя было разговаривать.

голос: Женщина поняла, что имеет дело с сектой, но ничего не могла поделать. Почему, мы вам скажем позже. И чтобы не потерять дочь, Надежда согласилась с её выбором.

Женщина: я её приняла какой есть, потом мы вышли на консенсус, мы с тобой мать и дочь, будем общаться на этой основе, а про религию я даже не хочу слышать!

голос: Эта женщина даже не подозревала, что её дочь как и другие члены, как Роман, которому обещали найти жену за границей, были посланы на улицу собирать деньги.

Мужчина: Нас посылали просить деньги и говорить, что мы собираем деньги для церкви. Мы говорили, что мы студенты, нам не хватает денег на учёбу и мы собираем деньги, ходили по улицам и попрошайничали. И в Кишинёве, и в Украине и в России.

Дальше мне уже не смогли перевести, очень медленно идет видео, подвисает....

 

 

”Reconcilierea” Continuă

27:  decembrie, 2015  

Încă un pas către ”reconciliere”. Accesați secțiunea asta dacă aveți o opinie onestă despre faptul creării acestei pagini. Cine este creatorul paginii, sau cel puțin autorul ideii de a crea pagina, este aproape limpede.
Err :

Se poate scrie și o plângere către Facebook dacă este considerat de cuviință. Eu am considerat.

 

 

Tații Au Putut Să Revină La Soțiile Și Copiii Lor

2:  Ianuarie, 2016  

În legătură cu sărbătorile de crăciun am revenit la Chișinău abia azi. Dar, de fapt nici nu sunt clar informat despre scrisoarea menționată în comentariul ce urmează.

De ce nu pui anuntul si sa spui tuturor, ca tatii au putut sa revina la sotiile si copiii lor, ca au intilnit Anul Nou impreuna cu familia si ca asta, in mare masura e datorita, ca unii "membri din grupul Sanctury din Moldova", cu riscul propriei libertati, cu riscul de a nu-si vedea copiii pentru 2 ani de zile, au depus cerere catre procurorul anchetei in cauza, in care se spunea ferm ca nu-i gasesc vinovati pe Calestru si Savencov si ca nu au nici o pretentie sau prejudiciu si ca cer eliberarea lor in arest la domiciliu.

Iar oficialii din BU, au promis ca vor face reforme si nu au facut nimic. Am scris si o lista despre schimbarile pe care vrem sa le vedem. Sau semnat acolo liderasii, dar nu au facut nimic. Ne-am inteles sa facem o adunare a comunitatii pentru a rezolva pasnic conflictul interior a divizarii comunitatii si asta tot pina la urma a fost luat in ris.
Am rugat reprezentantul oficial rus si din RM sa lase un mesaj din partea HQ, un mesaj de pace catre comunitate, sa nu mai atace membrii care sustin grupul sanctuar si sa dea libertatea membrilor sa-si aleaga singuri pilonii credintii fara sa fie descriminati Ca rezultat, am fost exclusi si din grupul de socializare a BU de pe cont/ N/E, dar am vazut si limbajul "privat" al juristilor BU catre cei care vor sa-si exprime propria opinie.

Octavian Rughina

 

 

Conferinţă De Presă Organizată De Către "Drepturile Omului, Fără Frontiere Int'l" (Bruxelles) & "Forumul Pentru Libertate Religioasă Europa" (Viena): Doi Membri A Unei Minorităţi Religioase La Închisoare În Moldova

19:  Ianuarie, 2016  

Posibil nu toţi sunt la curent cu faptul că Mihai Calestru şi Oleg Savenkov au fost eliberați pentru perioada sărbătorilor de crăciun (2016), pe care le-au petrecut cu familiile lor (aproximativ 2 săptămâni), şi ambii se află acum din nou în detenție, în penitenciarul nr. 13. Organizaţiile care vor investiga situaţia lui Mihai şi Oleg sunt independente, nereligioase şi neguvernamentale.

Organizatori

 

 

 

Mihai Calestru În Arest La Domiciliu, Oleg Savenkov Spitalizat

3:  Februarie, 2016  

Am citit asta într-o postare publică pe Facebook. Alte detalii, şi din ce cauză este spitalizat Oleg, nu cunosc la moment.

Mihai Calestru În Arest La Domiciliu, Oleg Savenkov Spitalizat

2016-02-04 Nu este greu de înţeles care este cauza spitalizării lui Oleg Savenkov.
Nu este greu de înţeles care este cauza spitalizării lui Oleg Savenkov

 

 

 

Iurie Podarilov, Fostul Șef-adjunct Al Centrului Pentru Combaterea Traficului De Persoane, Condamnat La Pușcărie

23:  Februarie, 2018  

❞ Iurie Podarilov - ideologul mai multor dosare fabricate care incriminau traficul de fiinte umane-...

Опубликовано PrincipiulDivin.md 23 февраля 2018 г.

Iurie Podarilov, Fostul Șef-adjunct Al Centrului Pentru Combaterea Traficului De Persoane, Condamnat La Pușcărie

 

Alte Detalii

Raid-ul supra familiilor cu copii şi sediilor bisericeşti sa făcut simultan şi dur, pe la 6.30 şi 7.00 dimineaţa, în zi de vineri, pentru ca în zilele de sâmbătă şi duminică, care sunt zile libere, să nu se poată face nimic în favoarea persoanelor reţinute.
Procesul asupra lui Mihai Calestru a avut loc luni dimineaţa, suficient de brusc pentru ca biserica să nu reuşească să negocieze contractul cu avocatul.
Mihai Calestru şi Oleg Savenkov se află acum în perioada de detenţie a procedurilor preliminare de 30 de zile. La sfârșitul termenului, acuzarea poate cere încă o perioadă de 30 zile, şi aşa până la jumătate de an. Peste jumătate de an, dacă este insuficienţă de dovezi, acuzaţii sunt eliberaţi, dacă sunt suficiente dovezi, se iniţiază procesul de judecată.
Motivul aflării lui Mihai Calestru și Oleg Savenkov în detenție mai mult de 30 de zile, conform autorităților, este pericolul de influență asupra anchetei de către aceste persoane dacă se vor afla la libertate.
Avocatului ia trebuit mult timp şi efort pentru ca măcar să poată avea acces la detaliile necesare ale anchetei, ca să-şi facă meseria.
Persoanele din sanctuary church moldova, care au influenţă emoţională asupra anchetei, au avut grijă ca numele lor să nu figureze în scrisoarea oficială către autorităţi.
Bănuiesc aşa se întâmplă când te când te pui cu autorităţile, într-o ţară plină de minciuni şi corupţie, la nivel de stat.

Reacţie matură din partea unui oficial a Newfoundland Sanctuary Church, la comentarii "incomode" pe facebook".

Campania online de colectare a fondurilor https://www.youcaring.com/families-of-imprisoned-ffwpu-leaders-in-moldova-463473 spre surprinderea mea, a fost iniţiată de către reprezentanţii Newfoundland Sanctuary Church, la rugămintea lui Rev. Hyung Jin Moon.
Ancheta continuă deja mai bine de 2 săptămâni, și totuși încă nu se știe exact numele persoanelor care au înmânat scrisoarea autorităților, această informație fiind etichetată ca "taină a anchetei".
Către "Departamentul combatere a traficului de ființe umane" au fost expediate 5 scrisori, ori o scrisoare semnată de 5 persoane, printre care o persoană nu a participat vreo dată la activități de colectare a fondurilor, altă persoană a făcut colectare de fonduri practic fiind forțată de părintele său, a treia persoană în genere doar a participat la un program educativ de 7 zile. Numele persoanelor care au înmânat scrisoarea autorităților nu mai sunt "taină a anchetei".
Deoarece Octavian nu scrie mesajul în blog aici pe site, și doar în grupul său pe Facebook, postez aici eu.

De acord ori nu de acord, ambele părţi implicate în această "situaţie" înoată până la gât în rahat spiritual, iar fondatorul probabil sa întors de câteva ori în mormânt deja.

Mihai Calestru şi Oleg Savenkov au fost eliberați pentru perioada sărbătorilor de crăciun (2016), pe care le-au petrecut cu familiile lor (aproximativ 2 săptămâni), se află acum din nou în detenție, în penitenciarul nr. 13.
După cum a fost comunicat la conferința de presă din 19 ianuarie, 2016, concluzia la care au ajuns experții europeni Willy Fautré și Dr. Aaron Rhodes în urma cercetarilor cazului, este una că conflictului dintre biserica unificării și sanctuary moldova este o dispută strict civilă, și nu avea cum să se transforme într-un caz penal fără a se încalca grav legislația țării de către autoritățile respective.

Scopul acestei publicaţii nu este intimidarea persoanelor care au iniţiat ancheta, deşi merită să analizăm deschis şi public dacă aşa numitele "victime" care au scris scrisoare de sesizare către autorităţi, sunt cu adevărat ceea ce spun.

Dacă dispuneţi de alte detalii ori materiale, anunţaţi-mă vă rog.

 

Materiale

[RO] Unele materiale necesită privilegiu de membru al bisericii pentru a fi vizualizate. Dacă sunteţi înregistrat, sunteţi din biserică, şi nu aveţi acces, contactaţi-ne.
[RU] Некоторые материалы требуют уровень доступа члена церкви. Если вы зарегистрированы, вы из церкви, и у вас нет доступа, свяжитесь с нами.
[EN] Some materials require church membership privilege to be viewed. If you are registered, you're in church and you do not have access, contact us.

(Video) Întrunire Bisericească (juridic, aprilie, 2015)

  • (Text) Scrisoare De Sesizare (scrisă de sanctuary church din moldova)

    Scrisă bănuiesc prin martie - aprilie 2015, urmează să ne confirme cineva din biserică.
    Partea 1
    Partea 2
    Partea 3

  • (Text) Ордер На Обыск Места Проживания Ильфата & Лили Ахунзянов

Criminal Case №2015515126 - DOCX, JPG
Материалы Уголовного Дела №2015515126 - DOCX, JPG

(Facebook) A Message From Moldova To Newfoundland Sanctuary Church

Что нужно знать перед тем, как идти на допрос в качестве свидетеля

 

Mesaj De Suport

  • I am Ben Lorentzen, the husband if In Jin Moon, Rev Moons daughter. We would like to help. What can we do? What do you need? One thought was to collect money for a good lawyer? Spread the news through a video outreach? Can you also give me contact info to who is in charge from the church side in Moldova so we can coordinate our efforts?

    I am very sorry to read the about the terrible experiences you sister has been having as a direct result of criminal behaviors of Sanctuary Church. Thank you for letting us know. Please can you continue to post and repost these new but very disturbing events in the Moldovan Church. I hope the older members who are in leadership position can mobilise help and support for all the members and families affected by theses scandalous,false and outrageous accusations and behaviors of sanctuary church. I am horrified and deeply offended myself that members should be suffering so unnecessarily in this way. Please keep contacting our FFWP at the highest and every level worldwide. God bless your loving care of your sister and other members. You are living the way we all should live. For what is right and for family values.
    Sincerely Annette Scallan

    Salut fratine din coreea. ce se intimpla spunemi te rog. imi fac griji daca sincer.
    Olga Si Mihai Toma

    Warmest greetings from Lithuania! My name is Akira one of missionary of former soviet area. I am appreciate what you are put up the message on FB this days. Impressive! How is Sabina, is she okay? Mariana P. here in Lithuania we also pray for your sisters and others who is now already in prison. All the best!
    Akira Nakamura

    Salut fratine din coreea. ce se intimpla spunemi te rog. imi fac griji daca sincer.
    Olga Si Mihai Toma

    Somehow I can't get your sister with that little 3 month old baby out of my mind - and I would like to send her a little something via PayPal
    Katharina Zambon

    Полагаться на справедливость молдавского суда, уже всемирно известным своим уровнем правосудия, аналогично тому, как если полагаться на справедливость властей при заключении Отца или Иисуса при его времени. С каких пор в Божьем проведении правительство стало символизировать Божий суд, т.к. на протяжении всей истории наибольшее количество нападок на Божью сторону было именно со стороны правительств. Отдав людей в руки представляющих тёмную сторону - это не Божья справедливость, а предательство, украшенное ну очень смешным сарказмом про Божье правосудие молдавского суда. Если за это взялся СИС, с такими смешными обвинениями, со статьёй про работорговлю и насильственное использованием человеческого труда, это значит либо они очень глупые, что маловероятно, либо они на столько уверены в своём успехе - закрыть ЦО в Молдове, что даже такие смешные обвинения помогут им довести их амбиции до конца. К счастью МД пытается выглядеть хорошо в глазах Евросоюза, и процесс суда имеет несколько инстанций в случае несогласия сторон; финальная стадия это решение суда самого Евросоюза которая без сомнений на 1000 % будет за сторону ЦО и обвиняемых + выплаты за моральный ущерб, что обычно в числах с 5-6 нулями, поэтому с хорошим адвокатом и денежными ресурсами можно решить вопрос. Задача заинтересованных в правосудие сейчас заключается не в ожидание решения молдавского суда а в необходимых денежных средств необходимых для лучших адвокатов и контор по защите прав человека, желательно с американскими корнями (т.к. они не бояться нашего СИС) и доведут дело до конца. Все в конце концов можно обернуть в большую победу, да ещё так что СИС больше никогда больше не захочет ещё раз так сильно обжигаться.
    Dumitru Bradautanu

    Дорогие братья и сестры из Молдовы, дорогая семья. Мы должны понимать, что под ударом не только судьбы Олега и Михая, но и вопрос существования нашей церкви в Молдове. Поэтому давайте преодолеем личные обиды и противоречия и без осуждений и критики спасем достоинство нашей церкви. Кому необходимо, тот сделает свои выводы, но мы должны доказать, что мы семья. Власти обвиняют сам институт нашей церкви, в том что она изначально была создана как криминальная структура с единственной целью, - обогащение за счет эксплуатации труда. Кому вообще могли прийти в голову такие абсурдные обвинения. Или людям, которые понятия не имеют что такое религия и духовность и которые не видят никакого смысла в духовных практиках или же людям, которые преодолевая угрызения своей совести слепо исполняют чей-то приказ. Разве способен кто-то создать церковь для того чтобы обогатиться? В любом случае, ситуация дана, и мы из неё обязательно выйдем! Пройдут месяцы и годы, и важно как мы будем вспоминать все это. Кем были мы тогда в этой истории; как вели себя, что делали; осуждали ли мы других или нет? Каждый из нас мыслит по разному. Но помните что одни и те же слова мы всегда будем трактовать по разному. Даже эти мои слова каждый из вас воспримет в зависимости от того, кто он именно сейчас (а не месяц или год назад). Самое важное в этой ситуации нам всем остаться семьей. Она должна не сломить и разобщить нас, а напротив объединить. Если мы фокусируемся на внешнем, то эгоизм и мысли о себе, будят в нас страх и волнения, но как только мы концентрируемся на душе, она говорит что готова преодолеть все и помогать другим. Вспомните процесс восстановления из БП. В Провидении Бога часто возникали казалось бы непреодолимые преграды, но Бог умел оборачивать их в победу. Сейчас членам, как никогда надо держаться вместе! последние события должны сблизить нас вплоть до того, что мы должны видеть себя одним целым. Чтобы каждый смог сказать: брат, сестра ты всегда можешь положится на меня; мой дом это твой дом; моя машина - это твоя машина; мои вещи и еда в холодильнике тоже твои; если я могу тебе в чем-то помочь, то я готов. Мы должны сблизиться как члены маленькой деревни, которые полностью доверяют друг другу и нянчат не только своих детей, но и детей соседа; которые пасут не только своих коров, но и коров соседа. Мы должны стать тем, что можно назвать семьей в центре с Божьей любовью. Здесь не должно быть ни зависти ни обид и ко всем должно быть равное уважение. Мы потратили годы, а некоторые половину своей жизни на построение такой мечты, и мы не должны позволить кому-то в одночасье отобрать у нас наши веру и решимость. Давайте объединимся как никогда, и с истинной любовью в сердце достойно пройдем через это испытание, подобно тому как Моисей прошел с Египтянами через пустыню. Помните, что от наших слов и поступков зависит то, какой станет жертва в этом приношении и на какой период времени это затянется; на 21 день или на 40 месяцев. Давайте поддержим друг друга и постараемся увидеть ситуацию глазами нашего Родителя на Небесах. И задумаемся: чего Он ожидает от нас и от меня лично? какими Он желает видеть нас и каким лично меня? Да поможет нам Бог преодолеть это испытание достойно и победно!
    Alexandr Zamushinski

 

Mesaj De Protest

 

Colectare Fonduri

 

Reacţii & Întorsături

  • The Upper Room

    https://www.facebook.com/groups/theupperroom.10

    Eric Richardson
    15 мин · Сеул

    How ironic that the advocates of The Freedom Society should refuse to comment on the legitimacy of enlisting the power of a corrupt police state to attack your brothers and sisters as cult leaders and human slavers and have their property confiscated and the leaders' freedom violated by imprisonment. On the basis of supporting freedom no less.

    You just can't make this stuff up.


    FFWPU International Headquarters
    3 ч

    Please Pray for Moldova

    On October 30, several of our brothers and sisters in Moldova have been arrested and two are currently being held by local authorities based on complaints reported to the police. FFWPU International Headquarters (IHQ) is in the process of gathering all relevant information in order to support FFWPU Moldova address the complaints, which we believe to be unfounded and in violation of our basic rights to religious freedom.

    Centered on True Parents, IHQ's primary concern is to comfort and care for our beloved blessed families in Moldova and to protect and preserve True Parents foundation that has been developed over the past decades in service to Moldova and its people for the sake of God’s providence.

    IHQ is fully engaged and working with the brothers and sisters worldwide in resolving this tragic violation of the hearts and rights of our fellow family members. We trust that heaven will guide us to overcome the forces of division and injustice. Please pray for the brothers and sisters of Moldova and a swift resolution of this crisis.

    https://familyfedihq.org/2015/11/please-pray-for-moldova


    Elio Roman
    12 ч · отредактировано

    Hyung Jin Nim and the Sanctuary Chruch are backing down. They have put out a notification through Richard Panzer saying that they have not directed the SC church in Moldova to have FFWPU members imprisioned. Time Elder is now eating crow and is probably being strongly reprimanded by HgJN. We should demand that Tim Elder submit a full apology to all members. It would even be better if he was forced to resign from the Sactuary Chruch by Hyung Jin Nim and Justin Moon.


    Remy Villase-Yoneyama
    7 ч


    Gary Abrahams
    23 ч · Мемфис · отредактировано

    Comentariile acestei publicaţii merită atenţia, cine are acces: https://www.facebook.com/groups/theupperroom.10/permalink/662054027164395


    Elio Roman
    4 ноября в 7:56 · отредактировано

    Whatever the final account of the Moldovan situation turns out to be, the Sanctuary Church has stated their official position through Tim Elder and has received the support of its members. Tim Elder said "I encourage all FFWPU members in Moldova to resign so that they can avoid being involved in this kind of incident. In these situations, even innocent people can get hurt." this comment sounds similar to that of a recent ISIS member who shot many college students, when he said to his victims, renounce your Christianity and you will be spared.


    Ron Beatteay
    4 ноября в 17:29 · Рентон (Вашингтон) · отредактировано

    As I thought,, people are getting dis-membered from the SC group, George Vargas,, and Elio Roman. Maybe me soon..


    George Vargas
    12 ч

    Oh, and if anyone was wondering if HJN would comment on Moldova, not a word. This is a sore point, one I am sure they want to gt over as quickly as possible. Of course, according to Richard Panzer, it's a problem FFWP created.

  • The UC and the Truth, because only the truth will set us free

    https://www.facebook.com/groups/TheUCandtheTRUTH/

    Richard A. Panzer
    14 ч

    The King, along with staff and members of Sanctuary Church, continue to pray for the safety and well-being of everyone in Moldova affected by this incident, particularly the two persons currently in police custody and their families.

    Dear Brothers and Sisters,
    Following is a statement from the Sanctuary Church regarding the situation in Moldova. As the statement above makes clear, Hyung Jin Nim, the staff and the members of Sanctuary Church are praying for the safety and well-being of everyone in Moldova affected by this incident, particularly the two persons currently in police custody and their families.

    It should be clear that the World Peace and Unification Sanctuary did not direct Sanctuary members in Moldova to make a complaint to local authorities. God will judge them, or the FFWPU leaders, if they have done something wrong.

    Hyung Jin Nim also gave me permission to launch a relief fund for the families of the two FFWPU leaders. Every penny raised will go to assist the families during this difficult time. If you would like to donate to this, go to:

    https://www.youcaring.com/families-of-imprisoned-ffwpu-lead…

    As the American president of the Unification Sanctuary, I would like to make a personal appeal to the Moldovan Sanctuary members to withdraw their complaint to the police. Even though it is true that the Family Federation refused to meet with them to address their concerns, posted martial arts experts to prevent them from entering services and complained to the police twice, causing them to be fined, Jesus and True Father practiced forgiveness. I strongly believe that religious disputes should be resolved internally, if at all possible, without involving government authorities who have little understanding about the issues involved.

    A Statement by Sanctuary Church on Recent Events in Moldova

    Right 1 of the Constitution of the United States of Cheon Il Guk guarantees religious freedom to all persons.

    We have received reports of an incident in the Republic of Moldova in which local police detained two leaders of the local chapter of Family Federation for World Peace and Unification, including the chapter's national leader. Police also searched the homes and private vehicles of multiple FFWPU members and the office of International Relief and Friendship Foundation, where they removed computers, cash and other items.

    Earlier this year, seven former FFWPU members who now support World Peace and Unification Sanctuary (Sanctuary Church) wrote letters to the police in which they reported their private concerns related to possible violations of local laws by FFWPU leaders and other related persons working in Moldova. At least one of the persons submitting these letters was subsequently interviewed by police in person and by email.

    One of the letter writers has reported to the Sanctuary Church World Mission Headquarters that a series of events led up to the decision to involve the police. In March, a number of FFWPU members watched a sermon by Second King of Cheon Il Guk Hyung Jin Moon in which the King stressed the importance of transparency and accountability in building God's Kingdom. Later, some of these members approached the FFWPU chapter president with a request for an opportunity to convey the King's message to other members of the chapter.

    Initially, the members were promised such an opportunity during or around the regularly scheduled Sunday worship service on March 29. On arriving at the venue for this service, they found that martial arts experts had been stationed at the door with instructions not to allow certain members to enter. Facing this threat of violence, the disallowed members withdrew after a short commotion.

    The members made a second request for a similar meeting to be held during the following week. They said that if FFWPU leaders chose not to give them an opportunity to discuss financial transparency and other issues, they would feel compelled to go to the police with their concerns about possible illegal activities by FFWPU leaders and related persons.

    Their request received no response. Instead, the local FFWPU reported one of the members to police for disorderly conduct at the time of the Sunday service. The member paid a fine as a result.

    During the same week, a member visited a construction site related to some of the concerns held by the members requesting the meeting. When the member attempted to speak with workers at the site, FFWPU reported her to police. She was also fined.

    On Saturday, April 4, the FFWPU chapter held a general meeting of its members. During this meeting, four members were voted out of FFWPU Moldova. It was only after this vote that a group of members began holding their own Sunday services patterned after the services in Newfoundland, Pennsylvania.

    During the next couple of months, the members of the excluded group struggled over how to proceed. Around June, after much prayer and discussion, they agreed that each person would make an individual decision on whether to submit a letter to police. Seven members decided to write such letters. The content of each letter was kept confidential, even from other members of the group of seven.

    It is not clear what role these letters and the subsequent police interview(s) may have played in the recent police action. Judging from the intensity of the action, it seems reasonable to assume that police are acting on a great deal more information than what was provided by the seven letter writers.

    Sanctuary Church is a free association of people who believe that True Father Sun Myung Moon is the Messiah and King of kings and that his son Hyung Jin Moon is his sole legitimate representative and inheritor and Second King of Cheon Il Guk. We believe that each person has the ability to act with his or her God-given freedom, with the caveat that the person must take responsibility for the consequences of such free actions.

    Though we do not have all the facts regarding the situation in Moldova, partly because the police investigation is still on-going, we acknowledge the seven letter-writers for what must have been a difficult and courageous decision to act in accordance with their consciences.

    Sanctuary Church believes in local sovereignty. We respect the right of the seven Moldovan members to make such a decision and leave it God to determine the righteousness of their actions. Most healthy organizations have processes through which members can bring possible wrongdoing to the attention of senior management without recrimination. If FFWPU had such a process, the seven letter writers likely would not have gone to the police.

    At the same time, we are saddened by the reaction to this news by some members of FFWPU in the United States and elsewhere. We call on FFWPU to reach out to its members with a reminder that the rhetoric of violence will not contribute to a positive outcome of this situation.

    The King, along with staff and members of Sanctuary Church, continue to pray for the safety and well-being of everyone in Moldova affected by this incident, particularly the two persons currently in police custody and their families.

    We also remind all FFWPU leaders around the world that the King, in a sermon delivered on February 8 this year, dismissed them from their positions and ordered them to step down so that members could elect their own leaders.

    All have sinned and fall short of the glory of God.
    Romans 3:23

  • Newfoundland Sanctuary Church

    https://www.facebook.com/Newfoundland-Sanctuary-Church-616977458412272

    Michael La Hogue "I think Moldovans can handle their own problems without outside interference." That's hilarious. You say that as if you, as World Mission Headquarters Director (or whatever your title is) doesn't have the word "World" in it. Do you approve of their actions? If not, do something about it, since they're members of YOUR world mission.


    Barry Gribe This is really a strange thread. Religion cannot be coerced. If Sanctuary supporters are trying to coerce UC members in any way, those particular supporters are behaving in an evil manner. Tim should at least acknowledge that as a starting point and he should emphasize that this kind of behavior (whether it happened or not) does not represent Hyung Jin. Who started what is not even an issue here. This is also not an issue that involves the bigger religious issue surrounding Mother. Tim should never even bring this up in this case. He might mention that SC has no control over what supporters do on their own, but his implication is that he is just alright with that kind of behavior as long as its for his cause. I am really disappointed with the way Tim is handling this. If SC supporters are truly doing this kind of thing then I apologize for this. It is wrong.


    Eugen Gorceac Newfoundland Sanctuary Church How much god is there, where parents are separated from their children, in order to be imprisoned, based on deceitful charges, by their own brothers and sisters in faith, through being sold to corrupt authorities, in order to gain ownership over a church building, and influence in the church, because of messianic complex?

    Is that the true god, or the one from sanctuary church?

    If that's the true god, i guess i should keep away from him, because it seems to be a destructive nasty god.

    Is that god better then any other evil idol?

    Help me please to get it straight Tim.

    Sanctuary church Moldova brothers and sisters were defending Rev. Hyung Jin Moon beliefs when they decided to use those dirty means, and that means the Newfoundland Sanctuary Church is more responsible for this situation than you may think Tim.


    Olga Calestru My husband is imprisoned now. It's 20 years since he is doing projects to promote peace. He started at the age of 17, giving pure love lectures. Our life has always been humble, we live in a 1 room flat that belongs to my mother. And you were my favourite out of all True Children, Hyung Jin Nim. I've read your books, listened to your early sermons all day long. I'm alive, thank you...

  • Facebook Reactions To Criminal Case №2015515126

    https://www.facebook.com/groups/theupperroom.10/permalink/662054027164395/

    Irma Mas since when is begging a crime?


    Anthony Cook So basically fundraising is illegal in Moldova. Sheesh.


    Remy Villase-Yoneyama FFWPU - organized crime group. Witnessing - human trafficking. Exploitation of labor - fundraising and witnessing


    Delia Ngan Is Moldova still a Communist country or mid-way between Communism and democracy? What does its constitution say about religious freedom? Is the European FFWPU engaging lawyer/s helping the brothers / sisters? I am not a lawyer, but in my country, the government, police don't confuse religious activities and criminal activities; and the police can be challenged in the court if they mix them up.


    George Vargas It's the poorest country in Europe, and very corrupt because of it.


    Terence Sweeney Trumped up charges they may be but they are predicated on the Moldovan authorities viewing the practices of UC/FFWPU as an 'organised criminal group'. The courts would hopefully see things differently but not if judges are beholden to an existing corrupt system that seems to be in place. This is all looking very serious because of the knock-on impact in neighbouring countries who may follow the Moldovan police example.

    Have we not got official recognition from the authorities already there that we are a bona-fide religious organisation, and that some of our practices are in keeping with legitimate outreach efforts? This case is going to require the highest attention from Korea HQ. If SC supporters there are going to be used as prosecution witnesses then some contact needs to be made with HgJN and to reason with him that a state's attack on religious liberties and freedoms will also adversely affect his own organisation. This case is going to require our deepest thoughts and prayers at this time.


    C Marie Wetzstein It seems since SC Moldova sicced the cops on their brothers and sisters, they will be eager to testify in court and jail them.
    I hope there will be a way for us to support our faithful brothers and sisters through this crisis: a Moldova Justice Fund or Relief Fund, so the families who have members in jail can be sustained.

Ultima modificare: Marţi, 13 Noiembrie, 2018, 23:54:36

Comentarii: 23

  • Andrei

    Multumesc pentru articol!

    Postat de: Andrei Luni, 02 Noiembrie 2015 21:37 Permalink
  • Diana Ungureanu

    mdaaaa, si eu ma gindeam ca este asa un moft copilaresc, dar au ajuns prea departe si emotiile pe care le raspindesc nu sunt principiale si ma intreb oara TA ar fi procedat la fel?

    Postat de: Diana Ungureanu Luni, 02 Noiembrie 2015 22:49 Permalink
  • toma

    Ar fi bine sa ne unim si sa aratam ca suntem toti o Familie in centru cu Tatal Ceresc .

    Postat de: toma Marţi, 03 Noiembrie 2015 13:17 Permalink
  • Violeta

    Cred ca nici ei singuri nu au crezut sa ajunga asa departe, era o arma cu care ne speriau ca sa urmam calea aleasa de ei ;i cred ca nici ei nu-s bucuroshi de urmari... ei daca totusi se bucura, sa-i ertam si noi si Dumnezeu ca nu prea isi dau seama cu ce se joaca! Sa ne rugam sa aiba curaj si putere cei retinuti sa treaca cu demnitate prin rascumpararea asta! Din pacate Justitia noastra e indoelnica si unicul care poate face dreptate e Dumnezeu. Noi putem doar fi cu inima aproape de ei si crea conditii bune ca Adevarul sa iasa la suprafatza!

    mda. interesant o vazut Octavian cit de bine o interpretat justitia, scrisoarea lor? Cine stie, ei is la curent cu invinuirile formulate?

    Postat de: Violeta Joi, 05 Noiembrie 2015 17:10 Permalink
  • Eugen

    Dacă mai luăm şi faptul că "crimele" din Материалы Уголовного Дела №2015515126 este defapt o activitate la care a luat parte până nu aşa demult şi singur Octavian :)), şi nu în calitate de "victimă", sau Octavian nu a colectat fonduri şi nu citit lecţii despre mesia, binevoitor, ori l-a impus cineva?

    Postat de: Eugen Joi, 05 Noiembrie 2015 17:50 Permalink
  • Octavian Rughina

    Grupul Sanctuary Moldova, (initial se numea Pentru membrii BUM) este deschis pentru toti ceiucare sustin activitatea lui HgJN sau stiu sa-si pastreze atitudinea neutra. E adevarat, ca atunci
    cind am postat asta, multi au iesit din grup

    Eugene te rog poza asta. Nu-mi place cum arat aici

    Postat de: Octavian Rughina Joi, 05 Noiembrie 2015 18:41 Permalink
  • Diana Ungureanu

    eu nu am iesit din grup, pe mine m-au scos din grup! dadeam intrebari incomode, scuze dar nu imi place sa vad nedreptatea si nu pot sa tac!
    eu cred ca totul va fi bine eventual, doar ca trebuie sa avem demnitate si mai departe!
    ma bucur mult ca fratii si surorile adevarati se ingrijoreaza de situatia Moldovei! sa ne rugam sa se rezolve cit mai curind!

    Postat de: Diana Ungureanu Vineri, 06 Noiembrie 2015 01:53 Permalink
  • Violeta

    Dragii mei, toti cei care stiti si credeti ca Tatal Adevarat ne-a fost daruit noua de Ceruri, va scriu azi dimineatza cu lacrimi si speranță!

    In inima comunitatii noastre, in Coreeia este un conflict, este o durere, care se rasfringe asupra fiecarui membru din intreaga lume! Fiecare din noi e la o rascruce a credintei, fiecare face o alegere cu inima sau cu mintea sa, fiecare e liber sa faca aceasta alegere!
    Eu personal nu sunt nici de partea unora nici de partea altora, am decis sa dezvolt traditia cereasca cit pot in familia mea asa cum invatza Principiu si am lasat pe Dumnezeu sa judece cine si cita dreptate are, in ceva timp, lucrurile vor deveni mai clare poate.
    Totusi acum vreau sa va povestesc altceva!
    Dincolo de toate circumstantele exterioare, noi aici, in Moldova (cu inima suntem acolo) am intreptat armele unii spre altii!!! Nu mai conteaza care si cita dreptate avem, pentru ca Dumnezeu, obosit de ura, invinuiri si singuratate ne priveste in fiecare clipa si plinge!! Da! plinge!! Noi toti, si unii si altii îi provocam o durere cumplita!! Nu exista drepti si vinoveti, toti avem parte de vina, cu totii raspundem si putem schimba lucrurile, pentru Parintele Ceresc suntem toti egali si toti la fel de scumpi!
    Eu îmi cer scuze public fata de toti cei carora le-am provocat durere!
    Daca as putea, as cuprinde pe fiecare din voi, fara cuvinte, fara explicatii, far acuzatii, indiferent de alegerea voastra, si uitind de mindrie si suparare as face o plecaciune adinca în fața voastra pentru a sti ca pot avea iertarea voastra pentru durerea adusa voua (Octavian, Andrei, Eugenia si altii) în speranța ca asta va alina inima Tatalui meu Ceresc si a Tatalui Adevarat care isi doresc ca copii lor sa aiba grija unii de altii!
    M-am apucat sa ma rog pentru Ca situatia din RM sa se rezolve, dar am simtit ca nici o rugaciune nu va schimba nimic daca nu voi alina inima Cerului Cuprinzindu-va pe fiecare din voi!!!
    Va rog, nu mai raniti inima unii altora si lasati invinuirile si acuzatiile reciproce, e plina istoria de ele si Dumnezeu a obosit!
    Întilniti-va la pamintul sfint cu totii, fara tinere de minte a supararilor, fara cxuvinte, fara explicatii inutile, fara a incerca sa trageti pe cineva de partea voastra, fara ura.. cu smerenie si acceptare, cu dragoste unii fata de altii si cuprindeti-va in ochii Tatalui Ceresc ca inima lui sa se linisteasca! Apoi mergeti acasa cu inima eliberata si rugativa pentru Tara noastra si eliberarea ei. Asa o S-al eliberati pe Dumnezeu sa poata veni in viatza fiecaruia din noi, moldoveni si sa ne ajute. Duminica, ora 10, pamintul sfint! Va Cuprind si va iubesc pe toti fara exceptie! Voi veni cu inima acolo, sa va vad, sa va simt, sa va cuprind!

    Incercarile vin pentru a ne da shansa sa obtinem victorii, Cine dintre voi isi doreste o victorie in instante de judecata? Dupa citeva zile de acuzatii interioare, am recunoscut ca eu sunt vinovata de situatia creata si ca imi asum acest fap... e victoria mea interioara pe care vreau sa o impart cu voi! Asta e victoria unica pe care o asteapta Cerul si doar asa fiecare din noi isi va putea vedea copii impacinuse si cuprinzinduse dupa o cearta. Victoriile noastre interioare vor fi transmise copiilor nostri si poate intregii natiuni, deaceia va rog, intilniti-va duminica macar pentru a cinta un cintec sfint si a va ruga impreuna! Pentru asta o sa ma rog cu gindul la fiecare din voi, cu speranta pentru noi totzi!

    Nu are rost sa ne rugam pentru ca cineva sa se pocaiasca, ma voi ruga ca fiecare din noi sa sa simta responsabil si ca Duminica ce vine Dumnezeu sa ne poata cuprinde pe toti refacuti! Tata Adevarat ades se intilnea si cuprindea reprezentantii altor confesiuni, creaind pace intre ei , chiar daca dupa asta fiecare isi continua calea religiei sale! Deci si noi vom putea! lasa-ti acuzatiile si intilniti-va duminica la pamintul sfint!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=I4jyhpq_TbY dati la maxim si incercati sa simtiti altfel, lasati inima sa simta...

    Postat de: Violeta Vineri, 06 Noiembrie 2015 06:55 Permalink
  • Eugen

    @Diana Ungureanu Încep să gândesc că în SC întrebările incomode sunt marcate prin definiție ca "provocătoare", astfel nu este necesar să dai un răspuns, și e comod așa :)

    Cel puțin am observat acest procedeu din partea lui Tim Elder, nu a răspuns la nici o întrebare pusă în frunte.

    Încep să mă întreb dacă Rev. Hyung Jin Moon este la curent cu toată porcăria asta din Moldova, ori Tim Elder se străduie să-i ofere doar rapoarte inspiratoare? Îmi spune cineva?

    Postat de: Eugen Vineri, 06 Noiembrie 2015 10:25 Permalink
  • Diana Ungureanu

    din ce se vorbeste in site-ul rusesc, citez "Ну официальный представитель Хенга - Тим Элдер одобряет эти действия то. Дескать эти члены сами виноваты, раз состоят в сатанинской Федерации Семей." si "Элдер - радикальное крыло SC", insa este si Richard Penzer "Ричард Пензер тоже официальный представитель, он лидер американской церкви, и судя по тому, что я наблюдаю, он в шоке от того, как отреагировал на все это Тим Элдер."
    asa ca nu este clar care este pozitia oficiala pina acum, fiindca adevarul a fost alterat, ei spun ceva de 50 familii din RM care au scris scrisoare in Coreea etc.
    speram sa avem ceva cit mai clar, sa vedem ce pozitie se ocupa din partea SC.

    Postat de: Diana Ungureanu Vineri, 06 Noiembrie 2015 16:15 Permalink
  • Eugen

    Probabil poziţia asta: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=776056749171008&id=616977458412272 care reprezintă partea "lor" (sc moldova) a istoriei :)

    Postat de: Eugen Vineri, 06 Noiembrie 2015 16:21 Permalink
  • Diana Ungureanu

    exact! pai cum am mai spus ca doar cei de la SC au invinuit pe MA ca asculta doar ce i se raporteaza, cred ca acum patesc si ei asa! ;)

    Postat de: Diana Ungureanu Vineri, 06 Noiembrie 2015 16:40 Permalink
  • tosha

    Pentru unii la moment cea mai mare problema у cum arata ei in poza.....
    Eu recent am fost mireasa.....si nahren nu ni arde de cum arat....simtzinduma vinovata de situatzia creata in inima lui Dumnezeu si a Tatalui Adevarat care shia dedicat viatza pentru un sîs ca al de mine...care doar sia cautat loc confortabil...
    Am zgiriet shi mau zgiriat prin BU .... m-am retras... pe unde cu obida pe unde obosita...de oameni dofiga pravelinie....(numa eu una perfecta cat fac) ....dar niciodata nu m-am incumetat sa sa gandesc ami demonstra adevaru...adevaru nu se demonstreaza el este cu tine in inima ta.... pe unde ii bun pe unde ii cum l-ai creat... dar el nu ii schimbator...si nu o s al arate sau skimbe autoritatzile.
    shtiu ca am scris cu multe gresheli sh mudrosti poate nu or gasi multz in firu meu logic...dar eu m-am exprimat.

    Dale doamne mudrosti la totz pe saturate... sh nii ci mai ramine

    Grupul Sanctuary Moldova, (initial se numea Pentru membrii BUM) este deschis pentru toti ceiucare sustin activitatea lui HgJN sau stiu sa-si pastreze atitudinea neutra. E adevarat, ca atunci
    cind am postat asta, multi au iesit din grup. (Octavian Rughina)

    invaaatzatz oameni buni sa avetz o atitudine neutra de la patzanash...!!!!!

    Postat de: tosha Marţi, 10 Noiembrie 2015 12:30 Permalink
  • Eugen

    @tosha mulţumim pentru comentariu top!

    Postat de: Eugen Marţi, 10 Noiembrie 2015 14:31 Permalink
  • Octavian Rughina

    Multumim Eugen, pentru interpretarea ta ironata a lucrurilor. As dezbate si as dezminti fiecare pasaj al tau, dar sincer sunt obosit de explicatii inutile, pentru oamenii care nu vor sa auda si sa vad cum stau lucrurile.
    Iata ce vad . Tot fundamentul bisericesc stabilit de acum peste 20 de ani se resipeste. Toti membrii se imprastie, unii fug peste hotare. Multi au frica pentru ziua de maine. Toate acestea, nu pot fi rezultatul unui membru (sau membri) suparati, dar e Judecata lui Dumnezeu.
    Cel mai mare pacat pe care ati putut face in fata lui Dumnezeu, este ca l-ati tradat pe TA, ati calcat in picioare cuvintul lui si voia lui, v-ati facut voi in loc "dumnezei" ca sa controlati si sa stapiniti sufletele unor oameni. Iata de ce, cred eu, legea va pedepseste cu cea mai mare pedeapsa, ce titne de trafic si robie.
    Desigur, multi dintre voi nu veti fi deacord ce ce am scris, fiindca e mai comod sa arunci invinuiri, decit sa-ti vezi si sa recunosti propriile greseli.
    Daca doriti cu adevarat sa ajutati fratii intemnitati si nu doriti ca urgiile sa continuie si sa se inmulteasca, atunci rugati-va lui Tata Ceresc, cititi cuvantul lui TA, acel pe care el l-a lasat neschimbat, cintati imnul CIG lasat de TA, uniti-va cu fiul si mostenitorul, reprezentantul TA, al 2-lea Rege CIG si acuzati-l pe Ciung, care a insistat sa instaureze aici si in alte tari, un sistem satanist, pentru a se face "dumnezeu" peste noi si pocaitiva ca multi dintre voi s-au vindut lui si l-au sustinut.

    " Здесь нет промежуточного положения: вы либо свободны, либо рабы. Вы не можете быть наполовину свободны и наполовину рабами. Вы либо свободны, либо рабы. Вы либо рабы архангела, либо вы свободны в благодати Божьей. Благодать, которую мы не заслужили, не заработали, но он дал ее своей кровью на кресте. Такова величайшая любовь Бога, такая любовь Бога приходит в Последние дни в виде Суда Божьего. Суд не для того, чтобы уничтожить людей. Суд для того, чтобы пробудить людей. Суд для того, чтобы помочь людям вернуться. Потому что люди непонятливы, они твердолобы, у нас толстый череп, может быть, толще, чем у австралопитека. Твердолобы и непроницаемы. Бог должен встряхнуть их." (ХДН 18/10/2015)

    Violeta, eu am inteles ca aici e asa: Ati cere ierare pentru greselile proprii, a fi sincer si ati deschide inima pentru altii, a face apel la unitate, este considerat un gest imatur, copilaresc, naiv, am auzit asta de mai multe ori. Aici e in trend sa dai acuzatii cit mai multe pe altii, si daca poti si in grupurile internationale, dar cel mai timpit lucru e sa-l invinuesti pe HgJN. Asta e ca si cum am spune noi, membrii SC, ca MA ne-a exclus din Biserica.

    Postat de: Octavian Rughina Marţi, 10 Noiembrie 2015 16:17 Permalink
  • Eugen

    Scuze pentru sarcasm dacă sa strecurat. Pot înțelege poziția de indignare. Însă indignarea mea sau a ta nu face doi bani pe lângă probabilitatea ca 2 oameni să stea la închisoare 15 ani, mai ales că este vorba despre crime grave pe care nu le-au comis.

    Înțeleg, ai resentimente grele față de Oleg Savenkov, și cei care sunt asupra lui, dar nu pot înțelege din care parte Calestru Mihai, Sabina Nadejdin, Ciconi Vitaly, Vlasov Victor, Lee Hong Mo au făcut trafic de ființe umane? Cum a fost posibil să fie semnat și înmânat autorităților un document atât de tâmpit?

    Nu ma prea interesat nici o dată acest război dintre biserici, dar și mie mi-a ajuns minte să pricep că este un război pur interior, și nicidecum nu trebuia să iasă în afara afacerilor interioare bisericești.

    Și nici acum nu mă interesează, și nici nu mă privesc "ideile providențiale" expuse în contextul acestui incident grav, că pentru mine ele sunt gunoi, doar niște încercări de justifica greșeala care constă în implicarea autorităților care nu au nimic cu religia, în afacerile interioare bisericești.

    Acest caz fără precedent arată că de fapt nu este libertate de credință în țară, și este necesar toate bisericile să se alarmeze.

    Postat de: Eugen Marţi, 10 Noiembrie 2015 22:36 Permalink
  • Octavian Rughina

    Ceea ce "arunci la gunoi" sunt tocmai cauza suferintelor acestor oameni. Ok, lasam aspectul interior. Politia se uita dupa factori exteriori si merge pe capete. Ei nici nu se uita la acele hirtii.
    Este traditia in BU de a te raporta la FC, deaceea cind un fr-ist este interogat, el spune ca are FC pe care o asculta si-i spune ce trebuie sa faca. Asa mergind de la unul la altul, tot pe capuri, in sus. Au ajuns la capul bisericii care este acum Savencov, iar pina la el a fost Calestru.
    Consider ca, salvarea lor, e sa se opozitioneze si ei ca victime al acestui sistem. Fiindca, si ei, la timpul lor au trecut prin aceasta masinarie, si sa-l aducem aici pe Ciong, care a facut probleme in mai multe tari din fostul CSI si va mai face.
    Stiu, ca Calestru a fost un lider pasnic si nu a impus pe nimeni sa faca FR si nu s-a supus in totul sistemului, poate din aceasta cauza si a fost inlaturat. Dupa el, Zamusinskiy, care la fel nu agreia acest sistem, si tot doar peste citeva luni, a fost inlocuit de Savencov, care a venit sa instaureze aici sistemul totalitar si corupt a lui Ciong.
    Eu as propune, ca pentru a-i ajuta pe ei, sa spunem ca si ei au fost victime, si cel care trebuie tras la raspundere trebuie sa fie balaurul Ciong.
    Iar pentru a apara Biserica, sa spunem ca acest sistem care obliga membrilor practicarea FR-lui, nu este in baza invataturii TA. Poate a si fost odata, in anii 50-70 in Coreea, dar nu ar trebui sa fie ca o practica obligatorie. Dar, acest "lider" a luat acest sistem care a prins radacin si "roade" in Ukraina si are intentia de a-l implanta aici in Moldova si alte tari. Noi am fi putut sa crestem si sa dezvoltam Biserica mai repede fara FR. Numai cite suflete ranite sint din cauza acestei activitati, cind este facut abuz de el.
    Ce tine nemijlocit de scrisoarea mea, eu am mentionat ca am fost membru activ din 2001 -2008. Si in perioada cind faceam FR, raportam la FC care acum nu sunt in tara (dar ele nu prezinta nici un interes pentru ei). Asadar ei vor cauta martori si victime noi.
    Ceilalti mentionati, au aparut ca rezulat la cercetarii penale, ei pot fi banuiti si interogati, dar sfatul meu, e ca ei sa opozitioneze ca victime si sa traga la raspundere pe cei care au intocmit acest sistem corupt si intransparent.
    Sunt trist, ca acum suntem nevoiti sa ne raportam la organele de drept, pe cind asta nu ar fi fost necesar, daca am fi facut reaport in fata comunitatii.
    Ce tine de marori. Pot fi anchetati diferiti martori care au practicat FR din membrii prezenti sau fosti mebri. Eu as sugera ca lista celor pozetivi sa fie mai mare decit acelor care vor spune negativ/ Asta ar usura, cred eu, si lucrul avocatilor.
    Eu, personal, mam opozitionat ca martor, dar pot marturisi "pro " sau "contra" bisericii, depinde de directia in care se va indrepta .
    Daca ne veti trata in continuare ca vrajmasi care vor sa distruga Biserica, atunci veti fi toti in vizualizarea mea ca cei cu coarne, care stau in iad si-i atrag pe altii.
    Iar, daca veti analiza "la rece" actiunele care au precedat problema in cauza si veti recunoaste propria greseala, vom putea gasi o cale pentru a salva Biserica si membrii ei.
    Incetati sa promovati ura si intrigile . Astept pasi concreti si corecti din partea voastra, ca reprezentanti al cultului religios "Biserica "Unificarii"

    de ce, tot asa, "din suflet" nu ati putut vorbi cu fratii din Moldova, pe care personal ii cunoasteti, dar strigati acum la cei din Newfoundland Sancruary Church, care nu au nici o treaba cu prostiile voastre. Credeti, ca o sa vina vecinii sa va stinga casa?...
    De ce nu ati inceput sa scrieti scrisorii pe retelele internationale, atunci cind ati scos cu turma intr-un mod rusinos membri din Biserica, pentru "apararea" bisericii, cei care sau invistit neconditionat zeci de ani, dar ati scrieti pe ei plingeri la politie.

    Postat de: Octavian Rughina Miercuri, 11 Noiembrie 2015 00:00 Permalink
  • Eugen

    Incă o dată, :) personal nu mă interesează "jihad"-ul vostru contra bisericii unificării, sau divizarea între biserici în genere, nu apăr nici interesele bisericii unificării, că s-au făcut prostii şi pe-acolo, și nici nu mă mai privesc interesele ori direcția "providențială" ale sanctuary church, asta după ultimele fapte nobile, săvârșite de membrii ei din Moldova.

    Mesajul către Newfoundland Sancruary Church a fost scris de mine personal, nu reprezintă interesele bisericii unificării din Moldova, nu am făcut-o la rugămintea lor, am expus poziția proprie.

    Mă interesează revenirea taţilor din detenţie la soţiile şi copiii lor, şi lăsarea în pace a familiilor cu copii, să-şi caute de grijile lor părinteşti.

    Deci nu pot pricepe de ce apelezi la autorul mesajului către NSC la plural? Cine "voi"?

    Nu sunt conciliator dintre două biserici încăpățânate, mă interesează dreptatea, și protestez contra metodelor meschine, aplicate de sanctuary Moldova în numele lui dumnezeu și a învățăturii aduse de fondatorul bisericii unificării.

    p.s. Dacă ar veni la tine cineva și te-ar amenința cu arma, ai scrie la poliție? Cel puțin ei nu au folosit minciuni sfruntate în plângerea lor.

    Octavian, înţeleg că ai multe de spus, şi ai dreptul comunitatea să te audă, scrie la tine în blog tot ce vrei să comunici şi am să am grijă să expediez mesajul tuturor membrilor de biserică înregistraţi pe site, ca să nu facem polemică doar noi doi aici :)

    Postat de: Eugen Joi, 12 Noiembrie 2015 10:22 Permalink
  • Octavian Rughina

    Inca o data, :) decizia hotarita de a ne adresa organelor de drept, este o hotarire personala, in baza conditiilor acumulate si erorilor comise. Asta nu trebuie sa fie interpretata ca activitatea grupului Sanctuary Church. Grupul Sanctuary in Moldova a fost format in urma devizarii. E adevarat ca sustinatorii a lui Hyung Jin Moon au fost pina la adunarea din aprilie, dar ei nu au dorit divizarea, ci au insistat asupra unei adunari a comunitatii si a unor reforme in Biserica

    Personal, sunt si eu, indurerat de hotarirea judecatii de a aresta pe Calestru si Savencov. Nu sunt de acord cu aceasta pedeapsa. Sunt contra acestui sistem corupt condus de lideri dicatatori care isi bat joc de oameni care s-au incredintat lui Dumnezeu, dar nu impotriva anumitor persoane.
    Sunt contra acestui sistem totalitar, care au facut din invatatura Pr.Divin o secta totalitara, unde membrii nu au glas, li se interzice parearea personala, li se impunea doar punctul de vedere a conducatorului, iar daca ridica careva vocea, sunt acuzati pentru dezordine publica, apoi sunt exclusi din Biserica.

    Sunt "Pro" revenirea tatilor la familiile lor, cu conditia de a nu mai avea dreptul la careva pozitii publice de conducatori, iar comunitatea sa integreze biserica si sa nu mai permita divizari si excluderi, si sa opreasca a semana ura si invrajbire intre membri.

    p.s. despre "jihad". Daca vine cineva din rude sau prieteni cu arma sau cu o grenada, si zice ca va trage daca nu vei asculta si nu ati lua in serios spusele lui, ce veti face? Veti spune "Tu nu mai esti de-al nostru, pleaca si fa mai departe ce vrei" sau vei intreba "ce s-a intimplat? de ce procedezi asa?" ... Si cum puteti sa veniti cu tupeul de a-l intreba dupa ce l-ati alungat "de ce ai tras?"

    Postat de: Octavian Rughina Miercuri, 02 Decembrie 2015 11:48 Permalink
  • Octavian Rughina

    De ce nu pui anuntul si sa spui tuturor, ca tatii au putut sa revina la sotiile si copiii lor, ca au intilnit Anul Nou impreuna cu familia si ca asta, in mare masura e datorita, ca unii "membri din grupul Sanctury din Moldova", cu riscul propriei libertati, cu riscul de a nu-si vedea copiii pentru 2 ani de zile, au depus cerere catre procurorul anchetei in cauza, in care se spunea ferm ca nu-i gasesc vinovati pe Calestru si Savencov si ca nu au nici o pretentie sau prejudiciu si ca cer eliberarea lor in arest la domiciliu

    Postat de: Octavian Rughina Sâmbătă, 02 Ianuarie 2016 00:23 Permalink
Logați-vă pentru a posta comentarii.